jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

tom yam gun







bz bangat minggu ni.. takde mood nk beblog.. baca blog kengkawan jer.. tapi nk post jugak lah ari ni..hmmmmm...nk citer pasai apa ek? makan lah.. dah lama dah aku masak tomyam ni..tapi takder masa nk post n3..tomyam ni tak perfect..ikut dan jer..apa barang yg ada dlm peti es, tu je la yg aku masukkan .... pastu konon nk amik gambau macam mat gebu..tapi hampeh..camera cokia ni manalah mampu nk amik gambau cecantik kan..aku pulak potograper bertauliah...so ni jela hasilnyer..

AdAm MiKaEeL



welcome to the family...... adam mikaeel... aku tak pernah lagi jumpa si comel adam ni... baru tengok gambar... tu pun ada sekeping jer.....anyway congratulations to my sister... dah ada anak ni besar sikit la tanggungjawabnyer ek...


aku selut kt akak aku yg single mingle lagi nih..tapi dah amik anak angkat...buat peneman sunyi..orang kata kalo ada anak murah rezeki..rezeki anak tu insyallah ada dimana-mana..akak aku ni mmg layak sesangat la ada baby, sbb aku tgk dia dah arif benar dgn penjagaan bayi...hopefully semua berjalan lancar..adam ni rasanyer umo baru sebulan..akak amik masa umo 2 weeks rasanyer...


to adam...jgn nakal2 tau..kang mak tih babab kang..

2 ari yg memenatkan...


2 ari aku amik cuti jaga anak, dua2 demam... isnin petang yong ngadu ngan aku pening kepala..dia kalau kata pening tu bermakna dia betul2 tak sihat.. aku suh dia baring jer..tapi yong kalo tak sihat mmg nk kene ngadap dia jer.. aku lak sibuk nk masak tuk dinner.. aku suh dia duk kt nenek.. nenek ketuk perut kembung semacam jer.. aku pun anggap tu perkara biasa..terus siapkan masakan tuk mlm tu..

lepas siap mandi yong dah merngek-rengek.. pening kepala ngan sakit perut..aku pon ajak dia tido dlm bilik gosok perut ngan minyak angin... tapi dia merengek menahan sakit.. tetiba dia kata nk muntah.. cecepat aku ajak g toilet... tapi tak sempat... buwek betol2 kt meja mkn..atok ngan nenek tgh mkn.. ha sudah.. apa pulak muntah2 ni.. bermakna yong serius tak sihat.. lepas mandikan dia yg sepelet ngan muntah..aku lap lantai laks.. bagi yong minum air bebanyak.. tgh sibuk melayan yong adib lak kata sakit perut.. dia ni menipu ker aper? dlm ati aku.. sbb adib mmg suka main minyak angin sapu kt perut..

aku ckp mintak nek sapukan yer.. mama nk tengok yong.. kt sebelah katil aku dah readykan baldi ngan kain.. mmg bernas tul aidea aku tu.. sekali lagi yong buwek... sian yong lembek..tapi mlm tu banyak tul dia mintak air minum.. papa ngan adib tido kt luar... tgn aku takleh benti urut perut yong..dia sedar kalo aku benti dia gosok-gosokkan tgn aku kt perut dia..tgh aku tido2 ayam..jeng..jeng..jeng..

tetiba papa bukak lampu, pangil aku.. aku tgk dah selambak muntah adib.. dia tgh tido2 ayam..tapi muntah dah selambak kt tilam... aku rasa dia masih mamai.. aku angkat adib suh duduk..pastu suh dia muntah abis2... abis segala isi perut kuar... adib termenung kt tepi dinding sementara aku uruskan muntahnyer.. aku salin cadar... bersihkan adib...n papa? hmmmm.. inilah org lelaki.. terbongkang lam bilik ngan yong...dibiarkan anak termangu-mangu kehairanan dan kepediahn tekak.. aku tak salahkan dia..dah lumrah ada lelaki yg macam ni...dan ini bermakna mlm ni mmg aku takleh tidola jawabnyer..

dah siapkan tilam dan segalanyer, aku panggil papa suh tido kt adib.. yong ni sedar jer bila aku takder kt sebelah dia.. teruskan ngan mengurut perut yong.. tak lama selepas itu... aku denagr adib panggil mama.. aku keluar... gosok2 dada dia..dan tak sempat dah..sekali lagi muntah.. aku dah siapkan baldi kt sebelah tilam tapi tak sempat.. sekali lagi proses membersih dan menukar cadar..papa? seperti biasa...

dan malam tu aku dipanggil keluar dan kedalam bilik... sampai pagi..aku pon dah tak sedar kul bapa tertidor.. yong ntah bapa kali muntah mlm tu... dan di pagi selasa.. kami betiga beranak tetidor kepenatan ... kul 9am aku bangun..yong ngan adib tido sampai kul 10am.. kol bos mintak cuti.. dan siang tu bermula operasi muntah dan berak2.. g klinik amik ubat.... sesapa yg ada anak tahulah betapa penatnyer berurusan ngan muntah..sib baik mak ada tolong masak tuk lunch..anak2 aku langsung takleh masuk makanan.. nampak sangat yong teringin nak mkn burger..tapi takleh masuk..dia tak sedap perut..petang tu mak balik kg..tinggallah kami betiga beranak... sian yong terpaksa cuti..dia teringin sangat nk sambut ari guru... cikgu ckp bawak mainan dan makanan..papa dah beli biskut2 and candy tuk dibawa..mainan pun papa dah readykan dlm beg barbie yong...sib baik adiah yong dah bagi pada ari isnin...

rabu pun keadaan anak2 aku tak mengizinkan aku g kejer... cuma muntah dan berak2 bekurangan...n dpt dikawal sehingga ke toilet.. pagi aku masak mihun goreng...n lunch aku masak sup jer sampai ke malam.. samada dimakn ngan nasi lembik or mee..

jiran aku pun pelik 2 ari nih aku dok membasuh cadar n selimut jer... tilam ari2 aku jemur... penuh ampaian aku ngan kain cadar ngan selimut... tak termasuk lagi kain muntah... ari rabu tu aku mandikan anak aku n aku pakaikan anak aku cantik2.. yong aku pakaikan baju baru n skirt pink kembang beropol kegemaran dia.. adib lak aku pakaikan jeans kegemaran dia..baju dia pilih sendiri... diaorg tanyer naper pakai cantik2 ma? aku ckp terapi minda... kalo sakit kene pakai baju cantik2.. baru ceria dan ada semangat tuk lawan sakit..ntah dipaham ker tidak anak aku nih..( yer ker idea aku nih) n dari pagi sampai petang anak2 aku hanya terbaring...n tido..mkn sesikit jer..mlm diorg cam dah ok tapi badan still suam..

pagi tadi aku bagi yong mkn ubat demam...n antar dia g sekolah bawak sekali segala biskut tuk dibawa ari guru aritu..suh cikgu bagi2 kan pada bebudak...cikgu sempat lagi citer ari yg dia bagi cikgu adiah tu...dia suh cikgu bukak adiah tu masa tu jugak..sampai nk nangis suh bukak adiah dia...hmmmm...gitulah bebudak..aku yg lupa nk pesan n ajar dia ..kalo aku pesan dia mesti tak suh cikgu tu bukak le2 tu jugak...

gitulah serba sedikit pengalaman aku di hari selasa n rabu lepas..begitu mencabar.... n 2 ari tu aku betul2 rindukan hiruk pikuk anak aku... jeritan anak2 aku bergaduh... tangisan yong setiap kali disakat dek adib or berebut barang mainan... n mlm tadi aku rasa cam best jer bila anak aku bergaduh...hehehehehe...moral of the story marilah kita hayati setiap rengekan or aduan or jeritan anak2 kita setiap kali bergaduh or bermain... bila dah membisu cam ni, baru tau rindunyer pada suasan ceria dan gumbira itu.... abis..

weekend


ari minggu seperti biasa ari yg begitu sibuk dlm diari kehidupanku... aku seperti biasa bangun pagi siapkan bekpas... ari minggu ajela en papa dpt bekpas yg aku buat..ari lain bukannyer tk sempat, tapi aku yg malas bangun awal...heheheh...kalo nk seribu daya kan.. dua tiga menjak ni pulak, aku rasa cam best jer..bangun tido siapkan anak, bekpes mak aku dah siapkan... mak aku sediakan air batu tuk menntu dia sbb dia tau menantu dia tk minum air panas... gitulah mulianyer hati seorg ibu...


sbb tu la kalo ari minggu aku akan bangun awal2 tuk siapkan bekpas.. selepas siap bekpas seperti biasa bermulalah rutin mengemas...umah aku mmg dah besawang.. aku bz sangat sebulan ni..every week ada jer tetamu yg dtg.. sedara belah abah lah yg selalunya.. jengok abg dia sakitkann..abah kekadang ada kt umah aku..kalo tak g sepital baru balik umah kt kg... memang penat melayan tetamu..yela pepagi kene g market beli barangan mentah..then masak..banyak lak tu.. kekadang berturut-turut sabtu ahad... tapi tetamu wajib diraikan betul tak? penat jela sikit... jadinya banyak jugakla kerja2 yg tertangguh.. takkan ada tetamu sibuk sapu sawang kan..tu suh balik namanyer...





bilik air aku pon rasanyer dah sebulan tak kene sental betul2.. tak sempat.. kekadang aku sapu jer ngan penyapu lelebih kurang...selalunyer aku akan sental bilik air ngan toilet 2 minggu sekali..setakat sapu ngan penyapu tu tk jalan kotoran nih..aku selalunyer sental ngan berus dawai..baru bekilat gitu... teringat aku kt dialog adib masa dlm bilik air..


aku: adib, jgn main lama sangat la dlm bilik air..kotor..lama dah mama tak cuci..



adib: naper mama tak cuci?



aku: tak sempat, takde masa..



adib: biar adib la cuci ma.. (dia mmg suka sental bilik air ngan sponge...memain namanyer)



aku: takyah la..adib tk daya... penat nak cuci kotor ni..



adib: takper..adib ajak kawan adib



aku: adib mana ada kawan..(adib mmg takder kawan.. dia kawan ngan yong jer)



adib: ada ma..adib nk ajak hud ngan adam tolong adib cuci..





hmmmm...ingat lagi kt hud ngan adam upanyer... bukan cuci bilik air namanyer...ada yg telentang aku rasa..




masa aku mengemas umah aku yg tak seberapa tu... adib tgh main motor kecik dia..atas motor tu diletakkan rabbit, robot n bermacam2 lagi.. dialog adib ngan nenek:





nenek: kenit sangat motor tu dib, tak muat..



adib: ha?



nenek: kenit motor tu..



adib: ha?



nenek: motor adib tu kenit sangat tk muat naik ramai..



adib : ha? mende apa nek?



aku tgh sapu dlm bilik...nak tegelak pon ada..



aku: dia tak tahu kenit tu apa mak...



nenek tegelak...



nenek: kenit tu kecik...kecik sangat motor tu..



adib: ooooo...takper muat...

kenduri kesyukuran




kenduri kesyukuran ni sepatutnyer diadakan pada 1 mei, tapi terpaksa ditunda pada 3 mei memandangan aku sefamily ada meeting tergempar kt duta village... so pak mertua aku ngan senang ati tunda tarikh ke 3 mei... so lepas balik dari duta village aritu kami sekeluarga tebongkang kepenatan... kul 5.30pm papa suh kejutkan dia.. yela dia kene la g tengokkan persiapan kenduri tu kan...p


apa mmg letih sangat aku tengok... sian terpaksa gak pegi tolong2 apa yg patut.. papa ckp aku takyah g la... dia tau penat...pandaila dia auta org-org kt sana nnti.. sampai kt umah pak mertua aku papa ckp ada org dtg umah..so aku takleh dtg..nak selamatkan bini gitulah... (aku takleh ponteng mende gini, sbb memasing nanyer)


so..petang tu mmg sibuk..angkut kusi meja, khemah..n hampir sumanyer papa buat sensorang.. sian papa..yg laki lain ntah kemana n ntah buat apa..hmmmm..mlm tu pun papa jugak yg kene beli ayam bagai...balik umah pon dah kul berapa...aku masih lagi tak pegi..goyang kaki kt umah..
esoknyer..pepagi lagi aku masak mee kari..mak dah readykan barang2..mak suh aku masak..dia kata aku masak sedap..sajer jer senenarnya..nak suh aku..aku pon tak kish..bukan susah sangt kn..kari ayam jer..yg bezanya campur ngan segala khazanah malaya yg lain.. papa awal2 lagi dah kuar g tolong kenduri..tak sempat masak lagi mee kari...papa pesan soh dtg awal sikit...jgn lambt sangat coz semalam tak dtg..

siap masak mee dah kul 8am..kejutkan anak..mandi n suh mkn kul 9am..kul 9.30 baru sampai umah pak mertua aku... sib baik papa tak marah..hehehe..biasalah...dah lambat pepandai la buat kejer apa yg patut...memula aku kemas umah n vacumn apa yg patut...sapu sawang sesikit..kuarkan kusi suma kt luar..dah siap baru aku ke dapur n tulunla apa yg patut..suma masak sendiri jer.. masak adik beradik..


lupa nk citer kenduri kesyukuran ni sempena pak mertua aku yg dah beransur sembuh.. sebulan di ward..suspect buah pinggang problem..memula pak mertua aku tumbang masa ada lawan golf kt bahau..pak mertua ni kaki golf..kekadang tu ujan pun g main gak.. sebulan dia terbaring takleh bergerak..cuma boleh mengiring..nak duduk pun kalo tak pegang boleh tumbang....mkn suap..nk buang air pun kt katil jer....masa sebelun tu ari2 papa kene tido kt sepital.... pak mertua aku taknak org lain jaga..hmmmm...ntahla sian gak kt mak mertua aku yg langsung takleh kemana..balik kejap pun dia tk bagi...tpi kekadang papa tukar gak ngan bang dia jaga mlm..tak larat takleh tido..sok pepagi dah nak g kejer... so masa sakit dia berazam kalo sembuh nk buat kenduri..n now dia dah boleh bejalan tapi pakai tongkt la..


kalau kenduri apa lagi ek? layan makan la.... meh layan gambar menu aritu..nasi beriani..

antara yg terlibat dlm menjaya majlis aritu..
















tetamu datang sampai kul 5 pm...alhamdulillah suma lauk ngan nasi licin....

ahli mesyuarat tingkap yg hadir masa gat


nak sambung sikit lagik... diantara ahli yg hadir masa gathering kecik ari tu..sajer sesuka namboh gambo dlm blog aku nih...
the ngendeng boy (sebab suka ngendeng menan org) tak lain dan tak bukan adib zulfan..
si cantik manis lagi bijaksana serta berbudi bahasa dan sopan santun...aku ler...(suka ati akula kan blog aku..aku yg tulih) heheheheh...

papa rock.. mr jijoe


si lemah gemalai n baik hati...acik mas


the cute girl...batrisyia humaira...
the most powerful women n also we can call iron lady with the cool man... acik jei n mr along (sebenarnyer aku nk tulih garang)


ha kan betul aku kat garang
smart boy... hud haikal

the cutest baby of the year...hawa najwa
the great babah cum photographer of the day..... mr wan... (sori ek..gambar ni best la, org lain takder gambar camni...i like...hehehhe gurau jer en. azman..)

anddddd... the winner is.........adam hakimy...the active boy....dapat award gambar ni...
gurau jer ek kengkawan... kamera aku takder yg tangkap candid..banyak aku amik dari picasaweb mas... sajer sesuka letak kt sini gambar fun kita suma...


duta village, kuantan pahang (part 5)

siap bbq mlm tu kul 12mlm++.... sebelum tido aku mandikan anak2 aku.. beria sgt diaorg main..so tepaksalah mandikan...yong dah mengamuk..yela..diakan dah tido... malam tu betul2 penat..aku siap mandi, letak kepala terus tido...tak sedar dah...

soknyer...aku dikejutkan ngan sore adam...mengejutkan mama dia.... aku ngan yong siap mandi dlm kul 8am... papa kuar jap beli b.fast ngan sabun mandi...tak padan ngan sabun sebijik hotel bagi..dah kecik ketuek... mlas la nk mintak2... lagipon adib lmbt bangun so papa kene beli b.fas.. gak..


aku ngan yong b.fast kt hotel jer... n nasib baik papa tak g mkn sekali..takder satupong makanan tu yg papa boleh telan...


siap mkn terus balik bilik kejutkan adib yg belum bangun.. sempat lagi nk mandi kolam ngan pantai nih..sebelum check out... sooooooooooo.... layan gambar lagik...

good morning... papa ngan adib masih lagi begolek..
aku dah balik mkn spiderman masih lagi diulik mimpi...papa beli nasi minyak, nasi lemak n pulut panggang kegemaran adib.. besar pulut panggang ni.. mkn satu pon dah kengang..
pas mkn layan mandi lagik... tak puas2..





ni dah siap mandi manda n kemas nk balik,,,adib tgh tension..adam amik kete kontrol yg di adiahkan malam tadi.. ni muka adib tension gak..adam ada senapang lampu n bunyi2..ayat dia yg tk thn dengar tu.."orang punya dia nk..dia punya kedekut" sib baik adam takleh ckp lagik...kalo adam leh ckp..ha..lawan ckp la korang..tapi merasa gak adib kt senapang nih..
kene ke hud cakap..langsung aku tak paham..yg aku paham..mi n bi jer..


ok nk balik adah..sebelum tu amik gambar family dulu.. aku n family..

mas n family jei n family...


seperti yg aku katakan di n3 lepas..kisah adib bengang ngan adam tak berakhir di duta village..kt umah pon sama..ptg tu dia tido..memasing dah penat kan..bangun jer tido..terus ingat kt adam... adam tu kan ma.. org punya dia nak..dia punya kedekut..... tegelak abah aku..start ari tu satu umah nykat adib pasal adam... atok ckp ..adam tu kan ada senapang best... poksu ayahandak suma nyakat adib.....adam mmg adib takkan luper...bebudak ngan mainan mmgla..
yg aku pelik tu..hud tak kisah pon ngan kete kontrol tu.. buat tk tahu jer dia.. tapi senapang tu mmg rebutan ramai..
fuhhh..panjangnyer n3 pasal duta village nih..sajer sesuka aku nk abadikan hari istimewa aku ngan kengkawan kt sini... thn depan kita tak tau..kalo panjang umo n murah rezeki....dapatla kita jumpa...
n pada kengkawanku yg hadir...diharap korang berpuas hati ngan bbq tu ek.. mana yg tekurang aku mintak maap..n lagi satu aku nk mintak halal segala barang2 yg telebih tu....
len kali insyaallah bejumpa lagik...


duta village, kuantan pahang (part 4)


siap mandi laut pun dah kul 6.40 aku rasa... terus mandikn budak duaorg tu..syampu bagai..pasir kt kepala..sementara aku pulak bersihkan diri..papa suap anakandanyer mkn nasi lauk ayam kicap tadi.. lapar sungguh nmpaknyer..ngadap sampai licin nasi.. camana nk bbq dah kenyang...n yong nampaknyer dah semakin layu..penat campur ngantuk..
malam adalah masa yg ditunggu-tunggu... bbq n sambut birthday adib sekali.. dari ari tempah kek lagi adib tak sabar2 nk tgk kek spiderman dia.. lepas maghrib papa suh g booking pondok yg masih kosong.. pondok tu ada 3 jer.. 2 ada org..yg lagi satu tu kene cecepat la takut ada org lak kang.. lepas masukkan adiah kt dlm paper beg, sbb aku tk sempat nk bungkus....aku pun terus ajak anak aku g duduk kt pondok tu...

papa alihkan kete betul2 depan pondok..so senang nk angkut barang... kuarkan suma barang n sms jei ckp kalo dah siap dtg kt pondok.. papa ngan abi mula hidupkan api dan aku buatla apa yg patut.. jei takleh lepaskan anak tina dia..takmo dok diam..ada yg lebam kepala idung kang.. aku kuarkan bahan2 nk dibakar..tp the problem is...suma masih keras maaa..... camana sari suntuk dok dlm kete leh keras lagi nih... bakau la slow2... sebenarnya abi cadangkan buat bbq lepas asar tapi aku pon tepaksalah terus terang ckp mas sampai mlm...so tundalah ke malm.... n masalah besau kalo mlm adalah anak2 suma dah mengamuk penat..yela dok layan mandi kolam ngan laut kan.. tapi takpela..ada perkara yg takleh dielakkan....

so sesi membakau pon bermula... dimulakan ngan sosejla..kang memasing penat, tido tk sempat nk mkn..lagipong nk suh bebudak duk diam..tapi yg malangnyer suma buat tk layan jer sosej tu..adib ngan yong dah kenyang..mkn gak la sesikit..anak jei tk bapa nk makn jer.. so mk budakla mkn..

jei kuarkan sos thai mari..sungguh sedap maa.... delicioustos.. superb..tak bukak pong sos aku beli.. layan ngan sos thai ni jer.. jenohgakla membakar sambil mengejar anak.. abi kene awasi anak jate jei kene awasi anak tino.. dua2 lasak woooo..aku rileksla sikit anak dah besau..

sementara itu aku sibuk kene jawab soalan dari ahli lembaga pengarah besday party.. ngapa tak bukak kek lagi.. ari dah mlm..aku ckp tunggu adam..adam sesat.. masa berlalu adam masih lum muncul.. yong ngan adib dah mula merengek..adam sesat lagi ker ma? jap lagi ada latu.. dan itulah soalan yg sama yg terpaksa aku jwb sementara menntikan adam sampai..


aku pun lupa kul bapa mas n family sampai.. lam pukul 9pm kot.. mas sampai terus aku g amik kek.. pastu masak air jap sbb mas nak air tea panas.. nk amik gambar adiah sekali batery dah out la pulak.. disaat-saat aku amat memerlukan... charge sekejap.. dlm 10 min dah la.. bolehlah bertahan sekejap..air masak terus aku g bawak kek kuar..n pelagi adib mmg tak sesabar..bukak la kek spiderman tu kat pondok utk dipertontonkan kepada bebudak ni.. adam yg baru jer sampai tadi terus meluru kt kek yg sedang dikerumun..n dgn sepantas kilat ditangkapnyer spider yg sedang merayap kt atas kek..tekedu adib ngan tindakan adam..nampak muka bengang dia..aku terus angkat n bawak kek kt meja..


sementara menantikan mas siap mkn.. adib ngan yong main buai yg abi iktkan kt pondok sebelah..ntah camana tejatuh..pelagi menangisla adib..dan keluarla apa yg terbuku di hati..sakit jatuh buai tapi mulut ngomel pasal kek dia... dia kata adam tu ponyotkan kek dia...(salah penggunaan ayat adib ni) aku kata aku dah baiki..membebel la sampai kebilik.... tak puas ati lagi kt adam..katanya naper adam tu nakal sangat..adib tgk dlm komputer dia baik jer..( sesambil nangis nyer) aku ckp dia kecik lagi..naper kecik lagi?.. dia baru lahir.. naper baru lahir dia kecik lagi?.. mmg la kalo baru lahir dia kecik..adib baru lahir jugak..tapi terus jer besar ...hmmmmm...menjawabla aku..


okeh mai kita layan gambar laks....

antara adiah tuk kengkawan, tak sempat nk amik setiap satu..bateri camera abis..
papa n jei bakar udangpenyepit tu pun jadi rebutan hud dan adib

aku bawak lari kek... kek spiderman adib..adib tak suka spiderman merah..dia suka yg jahat tu..spiderman itam..ikut suk atilah dib..sekor spider dah kene penyek (adib ckp ponyot) ngan adam..

papa bakar lilin..

suma nk tiup lilin..tenggelam birtday boy....muncung memasing..pas mkn kek acara tukar adiah laks..... lama la pulak adam ni balik mandi..yela..baru sampai kan..nk refreshkan badan..yong dah mengamuks nk adiah..jenohla aku pujuk..adib pulak ngamuk nk tido..penat..wa dah tebongkang lam kete..yela jam dah menunjukkan pukul 10 lebey..adam siap mandi yong dah tetido frust..dia punya tak sabar nk adiah masa papa beli adiah lagi..budak besar ni dh tahu mintak2 adiah... aku pesan, org bagi adiah amik jer..jgn ckp apa2..ckp terima kasih jer..jgn ckp tak suker ker, apa ker..bapa kali dia lak yg ingatkan adib..
sepatutnya pakai undi..tapi nk cepat guna komputer minda acik jei jer.. otak aku dah agak beku ditiup angin pantai....
adib dapat adiah dari adam..adib dah jeling2 kt kete ni start dari adam kuarkan... dia dah bising2 nak kete.... aku ckp dlm ati kalo undi adib tk dpt ni kang jenohlah aku menjawab mlm ni kang.. sok gerenti aku kene cari sebijik... tapi sib baik minda acik jei bergerak pantas menilai minda adib..undi dpt kt adib..tq acik jei..n adam.. tapi adam cam taknak bagi jer...
hud bagi kt adam..
adib bagi kt hud..adiahnyer adalah jam ada lampu ngan music...


mas bagi kt abi...bantal busuk
abi bagi kt papa...adiahnyer adalah selipar lam bilik..apa ek org panggil selipar tu...selipar tidur ker?

mas bagi kt jei..adiah apa aku tk tahu..


papa bagi kt babah adam.. kenangan dari laut..kerang-kerangan dan siput duk dlm bekas kaca...
aku bagi kt jei..set bakar lilin wangi haruman lavendar..jei ko kalo balik kejer penat..malam2 bila suma budak dah tido ko pasang la lilin tu..rileksssss.... (time OT malam pon ok gaks)
aku dapat adiah dari en. azman..berat woooooo..aku ingat pasu bunga dah tadi.. tak sampai seminggu pon aku sefamily abihkan ...air kotak soya...less sugar lagik..ari2 bantai air soya jek..

mak-mak budak yg semakin membesar...adik aku tekejut tgk gambo korang weh...aku dia dah tau dah saiz..korang jer dia baru tau..


sedap ker mas?


yong tengah rileks atas buai abi hud buat.. ok stop kt sini dulu...to be continued...
p/s kisah adam tak berskhir kt duta village jer tau...sampai kt umah pon tak abis2 adib ngomel pasal adam.. atok nenek poksu ayahandak sumer ngakat adib passal adam....(mas jgn terasa yer..aku sajer nk abadikan kisah anak2 kita kt sini...sebagai kenang-kenangan...) nak2 citer pasal senapang tu...nnti aku sambung ek...
oh yer ada diantara gambar ni aku curik dari picasaweb mas...
Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates