jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

yong dan sukan....


sukan ni dah lama..lepas raya aritu..tapi mood tuk mengupdate blog mmg zero... disebabkan dah lama sangat rumah usang ni dibiarkan tak berpenghuni..kurasa elok benarlah kiranya ku ceriakan sedikit ngan kisah yong dan sukan sekolahnya..


seminggu sebelum sukan yong heboh sana sini cakap dia nk sukan..ngan nek, tok abah, auntie, uncle...heboh citer dia nk sukan..kt sekolah ari2 practice... excited sangat dia ngan sukan...


so tibalah hari yg ditunggu-tunggu..cikgu buat sekali ngan sambutan raya..so ibu bapak kene bawak kuih muih...pepagi lagi aku siapkan nasi impit dan sebekas kuih muih yg berbagai jenis...kejutkan yong, adib dan k.ya...memasing semangat nk tgk yong sukan... cikgu ckp kene dtg kul 8am..sebelum kul 8 aku anak beranak dah sampai..upenyer kami adalah org terawal yg sampai...


tunggu punya tunggu punya tunggu..kul 9am baru start..yg mak bapak pon dah tau anak nk sukan dtgla awal..ni kang sorang2 sampai..jenuh cikgu nunggu..cikgu suh buat barisan tuk bacaan ikrar doa dan memacam lagi...5 min yong berbaris tunggu kengkawan..tetiba menangis..ha sudah..kenapa pulak ni..." yong pening" sambil menangis...so aku suh dia duduk kt kusi dulu...pastu dia ckp taknak sukan...what?????? aku punya pujuk memacam..sampai ke KFC punya pujuk taknak jugak... sukan dah nk start..k.ya punya nk marah..dahla k.ya kene bangun awal nk tgk awak sukan..awak taknak pulak... bebel kak.ya..


group pertama memulaka acara susun bangunan...sorak org ramai membuatkan yong bersemangat balik...group kedua yong ..sib baik dia nk pergi...so marilah sama2 saksikan yong bersukan...w.pon agak slow yong lari kerana mewarisi gen mamanya yg lansung tak pandai sukan..tapi 2 acara yong dapat no.2 dan satu acara no.1...


ni baru sampai...adib tiru aksi micheal jackson... "i love u...i love u..i love u..." anak2 aku mmg fanatik ngan mikaeel ni...


yg ni pun salah satu tarian micheal dlm lagu they dont care abt us
memula berbaris..muka masih ok..( yong yg idung kemek cam aku tu..)



5 min berlalu muka masam campur kelat..

dan akhirnya merabak....aku tahu dia sebenarnya tak suka sesak2 campur panas gitu..padahal hari sukan tu redup je..
yong mogok taknak sukan..
k.ya ngan adib

ayong..ayong..ayong...lari..lari...





w.pon nmpak yong lambat tapi dia 1st sampai sbb takder la bola ping pong tu jatuh2..




dapat adiah...
sian papa..pepagi lagi g kejer, ingat boleh siap awal tgk anak sukan..tapi sesampai jer org dah beransur balik.. mmg siap awal..pukul 11am dah siap mkn.. aku balik 11 lebey..papa sampai aku dah balik..cikgu ajak mkn dulu..dia segan la pulak...
itulah kisah yong...sekian..









Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates