jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

kenduri kahwin


punya la lama citer ni..baru sekang aku nk update... fuh..sibuk tul aku di kebun..sampai takder masa nk balik umah.. pegi umah orang ada la..



kenduri ni deepavali aritu..kami sumer ke bahau n.sembilan tuk meraikan kenduri kahwin cousin aku... plan nk g sehari sebelum kahwin, tapi anak2 tak sihat lak..papa pon tak sihat..so kami bertolak pepagi lagi pada hari besar kenduri tu... mmg agak memalukan dtg lambat, nak2 pulak mak n pak sedara ku rapat ngan aku..kenduri aku aritu dia mmg bz sekali... masa abah sakit pon boleh kata tetiap bulan dtg..kekadang tu selang seminggu..arwah mmg rapat sangat ngan adik dia ni.. sebelum meninggal arwah abah penah ckp nnti kita reramai g kenduri along.. tapi manusia hanya mampu merancang, Allah maha berkuasa...



so pada hari kenduri tu, kejutkn anak pepagi lagi. semangat memasing bangun sbb tahu nk balik kg...singgah tepi jln beli kuih sbb tk sempat nk bekpes..nk cepat sampai punya pasal.. tk sangka ada lagi org jual kuih 4 bijik singgit..murah rezeki org itu..

sampai lui muda dlm kul 10pagi..sesampai jer yong dah muka lain... dia tk suka bising2 n org ramai..bising sbb ada karoke... salam2 ngan mak2 sedara ngan muka tak malunya...pastu terus mak pelawa sup tulang yg baru dimasak..lain kat felda ni..diorg sembelih pagi tu jugak..pastu lapah terus, basuh terus masak..kat kg aku mmg tk sempat nk mknla jawabnyer..selalu kt kg sembelih sehari sebelum kenduri..mlm tu dah start buat sup n siapkan bhn masak..pepagi subuh baru masak...yela felda kn ramai..kt kg tak ramai mcm dulu..ramai dh keluar..
so gulai yg dimasak kt sini mmg fresh..pukul 11pagi start mkn....aku mkn ngan anak2 aku lm pukul 12pm.. papa sibuk tolong org.. masa nk mkn papa amik fresh menggelegak dari atas dapur..mmg mabeles papa ckp.. ada dlm 2 mangkuk daging ngan tulang dibedalnya... patutla papa sakit perut balik tu... mungkin terlalu banyak mkn...


pukul 1pm yong dah nangis nk balik..serabut ngan org ramai..n bising..."jomla balik ma..jomla balik umah nek..bising sangat ni..yong dah tak tahan ni..tolongla ma" adusssss... aku lansung tak leh buat kejer ..anak aku buat hal.. aku pujuk2..bertahanlah smpai kul 4pm...tu pon dah ngamuk tahap gaban... nak balik...nak balik..jom la nek...last2 mak aku suh aku balik dulu...

ok lah meh layan gambar..


punyalah banyak kawah....

sibuk nampaknyer papa...
pengantin..



buat apa tu pa? ush..ish..ish..





masak pengantin pon pakai seragam..





de hantarans...

adib siap mandi elok jer masuk kete terus tido balik...

yong and kitty...

note : oklah mas tuk ari ni..sok aku update lagi...
Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates