jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

bang....belanja chicken chop boleh??


aku: bang belanja chicken chop boleh?

hubby: boleh..tp sayang masaklah dulu kt rumah..pas berbuka kita g...

maka aku pun masaklah rendang ayam istimewa dan khas ditujukan tuk en. abang aku tuh..
berbuka tu aku dh pesan ngan anak2..mkn kuih jer tau..jap lg nk mkn chicken chop...
yela kalu g berbuka kt sana gerenti crowded giler plus hubby takde pilihan nk mkn apa..
diakan mulut melayu..mmg tak mkn western nih....
layan gambar rendang ayam aku...
rendang ni aku dh masak pagi2 lagi..
petang tu aku cuma masukkan daun kunyit..panaskan dan siap..

gambar ni guna flash..merah menyala sikit...

aku berbuka ngan kuih plus kerang rebus...




pas solat maghrib kami ke giant cari baju raya budak ni sekali..baju aku tk beli2 lg...



adib nk mkn beger KFC katanya..yong pun mkn ayam KFC gak..memula ingat chicken chop dh abis..tu yang aku belikan dia ayam..sekali ada la pulak...

sian yong.. mmg feveret dia chicken chop ni..tp perut dia mmg dh takleh nk masuk mknn..yela dh berbuka kt rumah..pastu mkn ayam KFC seketul..tk banyak mana pun..dpt masuk sikit jer chicken chop ni..aku pun yg beria-ria nk mkn sebelum berbuka pun tk berapa nk larat..sib baik aku order satu jer...

kari kepala ikan tenggiri


ni pulak menu weeknd aritu
aku masak kari kapala ikan tenggiri...
anak2 aku dh berapa kali pesan..mama jgn makan kepala ikan nnti lupa..sbb aku mmg selalu lupa..hehehe...
tp sungguh nikmat dapat mkn kari ni..mabeles...



tayang bahan2 dulu..w.pon tak lengkap lam gambar ni..sajer konon cam best la...ala korang bukannyer tk tahu pun kannn..kannnn..

nampak cam hangus kan..tp tal sebenarnyer...

masukkan air asam pastu santan..

agak2 dh nk masak..masukkan bendi

siap

kuih beli kt param..kalo sejarah 7 thn kawin..aku mmg tk ke param..ada la sekali dua tu.. tp sejak anak belajar pose ni la kami g membeli..layan anak..

popia aku buat sendiri...tk puas mkn yg beli..


yg ni adik aku la membeli..layn anak buah dia pose..


sekali lg kari ikan aku..gambar tk clear..

ada gak beger yong + adib

sahur lak panaskan kari plus goreng sekeping ikan tenggiri..

berbuka kt rumah MIL


salam...
Jumaat lepas kami sekuarga berbuka pose kt rumah MIL...
mmg meriah ngan maknn..
aku dtg mkn jer..sumer SIL aku dh masak...tinggal nk hidang jer..
jom layan gambar...

pulut panggang 50sen sebtg..

murtabak

tepung pelita (baru aku perasan dlm tepung pelita tu ada rambut..ish3) popia basah tu mmg besh..

ikan tenggiri goreng, ulam serai kayu..amik kt belakang rumah jer..colek ngan sambal belacan...

ikan pari bakar..

sotong masak sambal

ikan kembung percik..MIL yg buat..terbaikkk...


ada satu lg..tom yam...feveret adib..bertambah-tambah dia mkn..

air tea o, tebu, sarsaparila n soya..

suma dh siap mkn..adib membuang pastu ckp "ma adib nk mkn t.yam ngan nasi lagi boleh?"



tomyam pulak...


salam Jumaat..
semalam aku mask tomyam pulak..buat sikit jer ni..
sbb aku dh goreng mi..balance mee rebus haritu ada sebungkus lg..
kalu biar lama2 lam peti harus keras membeku..
jom layan gambar....



ni sepatutnya tahu sumbat..tp aku mls nk nyumbt2..aku sorang yg mkn..takyah la beria..ptong tahu..masukkn sayur..tuang sos mkn...

mee goreng basah..lg 5 min nk berbuka aku goreng..habis licin..sedapppp..anak aku la ckp..aku masukkan balik kuah mee rebus aritu ngan segala mak nenek yg ada dlm kuah tu sekali..

kuih tepung pelita..yg ni tk sedap..tempat yg beli semalam dh abis..dh la kecik tk sedap pulak..

air peace........
ni pisang yg besar gabak aku bawa balik dari kg aritu..sian duk lam peti lama2..dh msk sikit..aku buat kerepek..sedap..manis masin...



berbuka semalam aku mkn tauhu sumbt n jamah mee sikit..dh kenyang..hubby ngan anak2 pulak mkn mee jer....xde pun yg nk mkn nasi..so t.yam mkn masa sahur..goreng telur dadar...bertambah-tambah adib mkn..3 kali tambah...tapi mama kena suap la..dia ngengada sikit kalu sahur ni...kekadang siap basuh muka nk mama suapkan kt atas tilam jer..layan jer la.. asalkn dia nk pose...



masak ape semalam?


korang masak apa semalam?
aku masak ketam masak lemak cili padi..muaahhhh..mabeles
okeh..bahan2nyer adalah..
aku beli ketam 2 ekor jer..tp besar..


masukkan sumer dlm periuk...

kacau2..

sementara tu tgk yong tgh mop bilik air..tak tau nk buat mende katanya..sementara nunggu berbuka..

ok siap..apekah motip daun kunyit tu? daun kunyit aku banyak sgt..nk masukkan dlm gulai hubby ngan anak tk suka rasa daun tu..so aku buat perhiasanlah...pastu aku mkn buat ulam jer daun tu..

close up


yg ni istimewa tuk anak2

ulam timun..mama malas masak sayur..tkder org nk mkn..

kuih ni pun anak mkn satu jer..yg lain sumer mama mkn..hubby mmg tak mkn lansung kuih manis2 ni..

banyak kannn...belen berbuka ni kami mkn masa sahur...



Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates