jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Hari ihtifal sekolah yong..ihtifal tu ape ek?


salam...
harus aku rajin update coz farmville aku takleh bukak..kui..kui..kui.. biasala aku tader citer yg best..mesti citer pasal anak..nk citer pasal hari penyampaian hadiah yong aritu...


ari2 yong berlatih nyanyi..kat umah, kat opis...punyalah semangat nk buat persembahan nnti..katanya hadiah istimewa tuk mama..aku cuak gak sbb biasanya yong takleh buat apa2 kalo dia nampak aku.. mcm sukan aritu..punyalah susah nk pujuk suh g sukan..memula jela susah..pastu ok..


so mlm sebelum hari tu aku suh dia tido awal..coz cikgu suh dtg kul 8.30.. pepagi lagi aku dah kejut..memasing semangat nk g tgk yong nyanyi..adib pon pepagi lagi dah mandi.. sampai sek kul 8.30am..kul 9am program bermula..dimulakn dgn bacaan ayat2 suci al quran dari murid 6 thn.. doa-doa, hadith2 dan sebagainya...ikrar PASTI (yg ni korang kene dengar, memula anak aku baca masa mula sekolah dulu meremang bulu roma aku)...
ni best pren yong ngan cikgu kesayangan yong..tahun depan dia tkder dah..dh masuk darjah satu..



bila dah siap suma tu baru start persembahan nasyid ....oh lupa nk citer... punyalah susah aku nk suh yong g masuk kelas coz cikgu nk susun murid yg buat persembahan..kan aku dah agak dah...siap nangis lagi... last2 aku suh cikgu amik dia..dia kalo cikgu pegang diamla...


tapi cikgu ckp dia la yg paling semangt nyanyi... saksikan yong bernasyid..




lepas nasyid majlis diteruskn dgn penyampaian sijil..tapi yg syahdunya bateri camera dah out...huhuhuhu..marah papa..yg aku gatal buat muvi tu apasal???? sian papa tk dpt tgk anak amik adiah..papa tk dtg, keje... and kalo dia dtg pasti dia bangga coz nama batrisyia humaira bt azizul raes (nama aku tk sebut pon) disebut beberapa kali tuk naik pentas amik adiah... adib? takper tak dapat adiah pun takper..dpt cabutan bertuah..mknnn ringan..ngadap la ....




alhamdulillah yong dapat tempat pertama 5 tahun, 4 hadiah mata pelajaran tertinggi, dan yg paling membanggakan aku "akhlak terbaik".....baiknyer..anak sapa tu ek??? meh kita tgk adiah yong..tapi biasala sekolah swasta...tiada biaya kerajaan..hadiah biasa2 jela...takper yg penting ilmu yg diperolehi...moga2 berkat...
hadiah tempat pertama..
hadiah m.pelajaran tertinggi..

akhlak terbaik..haruslah sejadahkan...



kt tepi tu gambar yong pegang sijil..


aku ada masukkan muvi yong nasyid tapi error..nantilah aku upload kendian...

8 comments:

AzMas said...

tahniah yong... permulaan yang sangat baik.. teruskan bagi hadiah2 yang best macam ni utk mama LA..

Tahniah LA.. best dapat anak yg genius.. syukur Alhamdulillah.

Charlotte Arphenee said...

hud bru taun depan nak masuk tadika, dah cikgunya sakit plaks. aku laks tatau lagi kena transfer ke mana, jiwa kacau betul la...

anyway... tahniah kak yong... belajar rajin2 yer...

dalila said...

alhamdulillah... terlalu awal nk nilai kegeniusan anak aku ni..biasala kecik ni takut kt cikgu..dah besar nakal sikit..harap2 yong ok..

jei..kene transfer luar temerloh ker? kontan ok gak..tak jauh sgt..jgn luar pahang dah..tapi kalo rezeki ko kt luar terimalah jei...berapa ramai yg masih tercari-cari kerja yg baik kt luar sana termasuklah aku..along kan keje sendiri insyaallah boleh berniaga kt mana2 pon..

dalila said...
This comment has been removed by the author.
Eyna's said...

Wah...tahniah yong...
cerdiknya anak sdare acik ina ni...

La...kalau skolah kerajaan hadiah lagi sempoi...
slalunya buku tulis yg ada cop skolah tu jek...

Lagi takde mane2 income pun...huhuu

dalila said...

ye ker ina..aku ingatkan banyak peruntukan..

Marsha~ said...

comel ek bebudak pakai tudung... seronok btol, teringat zaman sekolah tadika dulu

dalila said...

zaman saya dulu marsya, tak kenal abc masa tadika, nyanyi ngan bercerita jer..pakai tudung lak masa darjah 6..tu pun kene paksa..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates