jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

3h2m gath



salam kengkawan..


last weekend aku ngan jijoe n anok g terjah chalet area pantai sepat ngan beserah.. meh kita lihat sapa yg kene...rugi takde kamera..kalo tak,leh gak aku kongsikan ngan korang..




memula kami g kenduri (tu pun leh masuk lam repot ker) pahtu destinasi pertama of coz la amansari kan..destinasi yg kita cadangkan... aman sari terletak di kawasan kampung.. tempat mmg menarik. Chalet yang dikelilingi pohon2 merimbun..sejuk, redup dan didamaikan lagi ngan bunyi deruan ombak yg menyegarkan minda... kami masuk kut pintu belakang, tak jumpa pintu depan..kui..kui..kui..




memula nampak kolam..kolam dikelilingi dek pohon2..sejuk dan redup..ada itik kaki panjang 2 ekor...satu dah tecabut kepala..adib jumpa kepala itik tu, jenohla dia memasangnyer....keadaan chalet yg agak uzur sedikit..tapi masih boleh diterima.... tapi keadaan persisir pantai yg tak berapa sesuai tuk bebudak..banyak no serpihan2 kaca..biasalah kawasan kampung..lagipun pantai tu tak termasuk lam kawasan chalet tu.... rasanya diorg tgh buat r enovation sbb banyak tempat tak berapa nk siap..




kami terus ke reception, jumpa sales manager pn. gee..bincangler disitu lagaknyer...hasben n wife ni cukup peramah n penuh informasi..tanya sikit abih dicitanyer seminar n family day yg lepas2....




ok mai tengok rege

chalet: rm130.00

bilik: rm120.00

keadaan bilik aku tak tau coz tak masuk. rege ni sama jer cuti or tidak..


bbq: rm35/pax

bebudak 5-12thn: 1/2 price




tapi bbq dia mmg meriah...dia kata tempat dia tak lawa..tapi kalo boleh nak menang kt servis


menu bbq: seafood, nasi goreng, mee goreng, sosej, kentang goreng, buah-buahan n air...dia kata selalunyer mmg belebihlah..sbb mmg dia sediakan banyak...




tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............................ bulan 4, 5 n 6 dah full...ahaks....... IKIP anto bebudak nk g jordan kursus kt situ 3 bln..nnti dia imform kendian..dia suh pilih tarikh lain..




ok peh tu kami ke area beserah...


area ni saja belambak-lambak chalet n hotel...aku amik mana yg rege muhasabah diri jer k..



Muara beach resort: RM85.00

tapi aku dh tengok bilik..aku reject awal2...kang ada yg tak tido mlm..



Fantasia..dulu Tamukami

cantik, ada kolam..bbq takder, b/f takder..jauh sikit dari pantai

rege: RM130.00



Duta Sand: RM198..terus reject (banner tulih promosi rm95.00..hampeh) tapi kolam dia lawa beb... cam duk kt kampung...



Gloria meris( betul dok spelling ni...) dah tutup kot...


dan beberapa lagi yg dah tutup...peh tu au lupa banyak lagi tempat aku masuk...



dannnnn..aku berjumpa ngan Balok Seaview Resort...(dulu Kabana)


Balok Seaview ni nampak cam baru....tempat bersih dan cantik... tapi gondol sikit, takder la banyak pokok merimbun cam aman sari tu.. Bilik yang bagi aku bilik tebersih dlm bebanyak chalet yg aku masuk tadi.. chalet pun nampak cam baru....bilik air bersih..aku sempat masuk coz kebetulan diorg tengah bersihkan bilik dekat ngan reception.... kolam kat tengah2 di dua barisan chalet..



rege dia

single n queen b.room: RM100/RM120(cuti sekolah) weekend pun rate 100 jer

b/f tuk 2 org

Family room: RM120/RM140(cuti sekolah) weekend 120 jer

b/f tuk 3 org

kalo kita g weekend bukan cuti sekolah lagi murah..



BBQ: RM35/pax

Budak 5-12thn : 1/2 price

BBQ biasanya buat kt tepi kolam...

kalo nk sewa tempat bakar tu rm60.00



pantai tak sempat nk tengok anak aku tido lam kete..tapi ok kot..siapa nk duklam khemah sewa ler ngan dia..berkhemah kt tepi pantai..



tapi bbq hanya disediakan seafood, buah andjus....tapi takper sosej tu leh beli sendiri n masak nasi sendiri..



Aku ngan jijoe mmg cadangkan Balok Seaview ni.. w.pon keadaan sekeliling tak secantik mana tapi menepati citarasa aku..n bagi aku tempat n bilik bersih... itu hanya pendapat peribadi kami... cuma bab bbq tu mmgler agak mahal..aku sefamili rm87.00... kalo buat sendiri dapat mkn tuk dua family rege tu.. dulu kita kolek rm40.00 jek sefamily kan... tapi yelah buat sendiri..tapi kami mintak maap sesangat..fenat nk buat sendiri...tu aku tanya jijoe takleh ker upah org...dan memacam lagi la idea nk cut kos..sbb aku ni kan gath kelas pertengahan..ngeh3..kene la berkira sikit..




or kita nk g mkn ikan bakar reramai..n bayar sendiri2..cam tak ok jer..tapi mmg cut cost..satu family tak sampai rm60..aku selalu mkn dekat rm50 lah..ina ngan hasben lagila..mkn bedua jer...



pehtu ada ler pulok idea jijoe tuk buat lunch ala2 kg.. upah org msk..tapi..cam tak best jer..bbq tu cam kene ada jer waktu mlm..baru meriah..ataupun bekorbsn jela ngan rege tu..kitaboleh rileks..kita cuma mkn,,tukang bako pon ada..pehtu takyh susah2 nk kemas bagai..pahtu jijo kata nk mintak menu lain boleh ker? kita mintak ayam 5 ekor n ikan..pastu takyah jus..tukar ngan air sirap jer..aku tak tau la boleh dok buat gitu..kalo kt amansari tu bolehjer..ckp jer nk apa..


atau kalo korang ada idea yg lain sila kemukan disini yer..idea amat dialu-alukan...




sesapa yg takleh 3h2m pun takper..leh stay semalam jer..manala tau ada yang takleh amik cuti kan... n kalo korang setuju kompenkan awal2..manala tau kan takder kosonglak nnti..


sekian laporan dari bilik berita dalila n family..(padan la aku fail interview kt UMP..tak pandai buat report)








9 comments:

Charlotte Arphenee said...

ala... amansari tuh dah best dah... penuh la plaks...

balok tu cam okey, bab bbq tuh aku rasa kuar duit siket pun tk per.

aku setuju belaka, sapa nk kolek duit nih?

Eyna's said...

Aku pun kira ikut je,,...ok gak balok@kabana tu....

Bab bbq pun no hal ikut je...kalu rase x nak penat memang elok upah org...kita pergi nak bersantai2...merehatkat2kan badan, borak2, lepak2...bukan nak memenatkan diri kan....tp ikan bakar pun aku layan gak...

Senang kata...aku pun mcm jei...stuju blaka...

Duit...mas jd bendahari kali ni....
ngeh3...

AzMas said...

Balok Seaview
single n queen b.room: RM100/RM120(cuti sekolah) weekend pun rate 100 jer


b/f tuk 2 org


aku pon kunci Balok dan amik Single + queen control...

dalila said...

duit kompem balik ngan mas..setuju tak dia jadi bendahari kali ni..pehtu start kolek next month..this month aku takder duit..nguahahahahaha..suka ati aku jer kan suh kolek bila...

pehtu aku nk sambung sikit lagi..lupa nk tulih dlm n3..kalo boleh biorler kita2 ni dpt sertai gath ni..takmola ada yg tak dpt dtg pada tarikh yg ditetapkn..kalo ada pepe masalah n masa or apeapejela sebelom tarikh tu sila la kemukakan..pada aku biorler kita postpond tarikh dari ada yg tak dpt hadir terutama AJK khas..paham2 jela maksud aku kan..

last year ina tk dpt join.. cukupler sekali ada yg bersedih hati..huhuhuhu..kami pun sedih gak ina...


customer first..tetiba jegh..

ummzaid said...

acara tiap2 tahun ke?

dalila said...

yer k.ummi..insyaallah..

ina mail said...

akak trengganu pun tak pernah sampai lagi. satu hari nak pergi sana.Insyaalah.

dalila said...

datang lah melawat kat sini kak...boleh join gath kecik kami ni..

羊肉羹麵Paul said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates