jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

pertandingan sajak





salam Jumaat kengkawan...
aku betul2 dapat pengakit 'M' sekang..
Aku malas masak..aku malas lipat kain..aku malas basuh kain..(ceh..bukan aku pun basuh kain selama ni)..aku malas nk update blog...segala-galanyer cam tak best jer...
naper ek??? kalo org bagi aku duit suh aku g shopping rasanyer aku tk malas...
rentetan dari aku malas masak tu...dh berapa hari kami mkn ala kadar jer...
huhuhuhu..siannnnn....
sib baik la cik abang sayng aku tu tk cerewet bab mkn...
cuma anak jer yg agak cerewet...

aku bukan nk citer pasal malas..aku nk citer pasal anak sulong aku masuk pertandingan sajak..
PASTI seluruh Pahang adakan pertandingan sajak, bercerita, hafazan, nasyid, azan dan pidato..
yong masuk sajak tajuk Ya Rasulullah..

ramai gak yg masuk sajak dan mmg seronok tgk keletah bebudak yg umo baru 5 dan 6 thn beraksi.. jom layan gambar...

majlis dimulakan dgn bacaan surah yassin dari adik ****...tp puas mualimah pujuk taknk baca... ganti ngan budak lain...baca ayat kursi jer...

seterusnya bacaan khutbah dari adik ****



yong kalo tk menempek kt aku..kt nek..kalo tak kt nek..kt cikgu pun jadi...


yong ngan mualimah kesayangan dan kengkawan..

nasyid dari sekolah yong


yg pelik2 ni biasalah anak jantan aku...

latihan terakhir sebelum naik ke pentas...


yong baca sajak.. kalo nk dengar aku dh upload kt fb..


yang ni pulak taknk baca kalo mak takder kt sebelah... dia baca sajak sambil pejam mata..sekali pusing belakang mak takder..terus lupa..mak dtg balik terus dia ingat semula..dan dia berjaya habiskan sajak dia dgn jayanyer... lepas abis terus peluk mak dan dukung....syabass.....



dapat hadiah saguhati jer... alhamdulillah..sekurang-kurangnya dia berani naik ke pentas... aku tanya dia yong takut tak...dia geleng..lansung tak takut...bagus ank mama...





sebelum balik kitaorg singgah kt kedai kt tepi balai polis..ingat tak kengkawan tempat yg kita mkn udang celup tepung yg mabeles dulu tu..ha kt situla..kebetulan pertandingan tu kt area tanjung lumpur...

aku amik nasi putih, sup tulang yg mabeles n melatops, ikan celup tpg, udang celup tepung, abc...
jijoe amik keropok lekor..anak2 mkn bebola ayam jerk.... punyalah banyak aku amik kan..sekali jijoe yg tak berapa nk sihat tu taknak mkn la pulak... dia mkn sup ngan kopok jerk....aku mmg tak larat n full..aku paksa gak dia habiskan udang tu..aku kalo tak amik nasi harus licin aku bedal...

ikan tu nampak kecik tp besau hokey...


udang aku amik 2 cucuk jerk..tp tak mampu kuhabiskan..



bila lagi kita nk kesini geng pengembaraan bermula??

1 comments:

kakyong said...

berani ni nya yong...
fikri baru tahun depan nak masuk sekolah tadika.. tak tau le camner gelagatnya nanti..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates