jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

aku....






salam kengkawan..
lamanyer tk menulis.. kerja aku sekang agak bz..soo waktu nk mengulo tu kureng..cuma baru2 ni la aku dh kira berani nk mencelah layan fb ngan blog..

kalo nk citer perkembangan diri aku sekang mmg aku dh semakin kembang dan ayu gitu.. nnti aku upload gambo aku terkini... aku dh pegnen 32 minggu +++.. disebbkan berat aku dh melampaui batas...jadi aku dipaksa kau terpaksa lah minum air gula yg manis bangat dan kalo aku ingat2 kan rasanyer aku rasa nk termuntah.... minum air gula tu tuk cek kencing manis masa pegnen..

mmg aku betul2 o.weight.. harap2 nk sampai cukup bulan berat aku tak cecah 100kg...
mengandung kali ni mmg benar2 menuntut kesabaran yg tinggi serta semangat yg jitu untuk mencapai kecemerlangan dlm mengandung..(betol ker ayat aku nih)... serta kerjasama yg paling maksima dari kekasih hati...

mungkin sbb faktor umur aku agak kalah mengandung kali ni..dulu masa aku muda2 dan anak setahun sorang aku masih mampu uruskan rumah sendirian.. uruskan anak kecil..sedangkan perot dh memboyot..kalo setakat nk jalan keliling bando tu kacang jer...letih sikit2 jer...

masak aku tak pernah missed aku rasa.. badan mmg bertenaga... pastu anak lahir cam kembar la kan..sapa ada anak rapat tahu la kesibukkannyer.... tapi aku masih steady...
pepagi bangun mandikan dedua anak aku..siapkan bekal bagai.. hantar anak ke rumah pengasuh..sumer aku buat sendiri..balik kejer kejar lak amik anak..tempat lain2 tu..pastu mandikan anak..pastu masak..sesambil tu ada lak yg melalak..nk susu..nk berak..gegas lak buat susu..sambil sebelah tgn kaco gulai kt dapur..en hubby? g main bola..aku tak kisah..mmg dh minat dia yg sesangat..dan akku masa tu masih mampu lakukan sendirian....

tu belom masuk bab kemas rumah... rumah aku pon bukannya ada barang pon nk kemas beriakannn... tp tulah bezanyer mengandung dulu dan sekang...

sekang nk bangun pagi sakit2 badan... mlm takleh tido...sakit belakang yg teramat... nk kejutkan anak bangaun pagi pon tak larat..perut diserang gastrik yg teruk..lama gak aku ngidap... tp alhamdulillah sekang dh berkurangan..g klinik dah banyak kali..tk banyak yg membantu... doktor kata semakin besar kandungan semakin dia menolak perot aku..so aku semakin sakit...

jalan pon slow jer aku nih... yela..kenderaan terlebih muatan abg kt opis aku ni ckp..heheheh..aku yg bagi nama tu kt aku sendiri.. balik kejer aku mmg flat.. terus baring.. menahan sakit... mmg sgt2 mengahrapkan belas simpati dan ikhlas yg tersayang... alhamdulillah suami sgt2 memahami... balik jer kejer bergegas dia siapkan makan mlm..ala kadar je la..anak2 dia yg uruskan... kain baju dia gak yg uruskan..tak kisahlah rumah terabur dan selerak... aku mmg betol2 tak larat.. mmg kesian...kekadang aku paksa gak badan ni tuk sediakan makan tuk family..tp sekadar memasak dan dapur kubiarkan berterabur...sinki penuh dek pinggan mangkuk, periuk belanga..balik kejer sidia lah yg kemaskan dapur....nk buat camana..mama betul2 tk larat...

tp masuk 8 bulan...alhamdulillah sakit perut dh berkurangan.. cuma sakit badan dan letih tu masih ada..tp aku dh mampu memasak..mengemas dan uruskan anak2...suami mmg la dia uruskan diri dia sendirikannnn....hehehhe..kalo aku uruskan lain pulok jadinyer....kuang30x...

mende lagi nk citer ek...oooooo...pasal kejer baru aku..alhamdulillah...sumer ok..kawan2 besh...bos beso pon besh...dan aku masih lagi dlm proses belajar.... mmg seronok kerja ngan ramai org..kalo dulu staff paling ramai pon aku pernah keje 5 org..sekang beratus-ratus org...macam2 perangai....

ttg anak2 pulak alhamdulillah...sumer ok.. yong darjah satu..masa orientasi dia lah antara yg paling besar...dan dia sorang jerk yg nangis masa cikgu suh beratur nk g kelas....nk suh mama ikut gak...kelakar...dr PASTI sampai drjah satu perangai tak berubah..w.pon kelemahan dia kt situ tp cikgu nampak potensi sebagai ketua dlm diri dia...cikgu lantik yong jadi ketua kelas...bangga sungguh dia.....mama ngan papnyer pun bangga... peksa pun alhamdulillah... masa amik report card cikgu ckp kt suami yong mmg seorg pelajar yg cemerlang.... kami bersyukur sangat2....

adib pulak masuk pra kt sekolah yg sama... w.pun adib masih merangkak-rangkak membaca tp aku perhatikan dia lebih kreatif...dan yg menggagumkan aku..dia cepat menghafal..kalo kali pertama membaca kertas yg cikgu bekalkan hari2 dia agak merangkak..tp bila kali kedua dia terus laju membcanya..aku tau dia hafal.... dia boleh mewarna dgn cantik.... kuat bersukan... dan agak pengemas orangnyer.... alhamdulillah......





tu jela yg terkini ttg aku..aku tgh syiok layam citer marimarr ni..hehehehe........

5 comments:

Charlotte Arphenee said...

sebab tu naper aku tak nak mengandung dahhhh.... cukup ler 2 orang tu jek...huhu...

pst: tk ngandung pun aku dah malas tahap gaban, klu ngandung tak bangun langsung jawabnya....huhu

AzMask said...

Tu lah ye La, bila umur dah 34 tahun nih... Badan kita tu dalamannya macam 50+.. Tak per pas bersalin nih kasi eksesais pulak.

dalila said...

jei, mas: aku rs faktor umo tu yela..tp aku rs yang menjadikan aku gini sbb berat berlebihan dan takder senaman lansung...jadinyer badan jadi lemah dan tkder tenaga extra tuk carry baby tu...

Eyna's said...

wah...sdor tak sdor dah 8 bulan ek... tak lama lg dah nak kluar (org menanggung takde rase sekejapnye kan...)

Engko walaupun kenderaan berat...isi dia berharga...aku ni kenderaan berat sesaje....hehhe

dalila said...

nk tegelok aku baca komen ko ina.. kenderaan berat tp isinya beharga... kalo aku takde isi pon aku still kenderaan berat..cuma sekang ni terlebih muatan jer...

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates