jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Atkins Diet Plan ( i lost 3kg in a week)


salam... aku nk cite sikit pasal atkins diet plan.. aku nih baru jer berjinak-jinak ngan diet ni.. aku baru 2 minggu berkenalan ngan diet ni..dan aku berjaya buat seminggu jer..dan sekarang aku nk mulakan semula... kisahnya aku terbaca blog seorg pakwe ni..dia lah yg kenalkan aku ngan blog adik dzul ni...sebelum tu meh aku kenalkan korang ngan dzul..sila baca blog dia kalo berminat... ni blog beliau.

memula aku tk yakin..betul ker aku leh mkn telo banyak2, boleh mkn sosej n burger banyak2...ayam banyak2....agak konpius aku... tapi aku takleh mkn nasi, mee, tepung, pasta, sos,kicap dan yg paling tak best aku takleh minum or mkn manis2 lagik....huhuhu...dan yang pasti aku akan kempunan jagung kecintaanku...

yg agak pelik ngan atkins diet ni adalah pendiet takleh lapo... kene pastikan perut sentiasa kenyang yg mana ini akan menyumbang kepada pembkaran lemak yg lebih... kalo kita lapar metabolisme kita akan menurun dan slow la kita nk kurus...

yg aku paham ttg diet ni adalah kita memutuskan hubungan intim kita ngan karbohidrat. maknanya selamat jalan romeo lah kt nasi mee n roti bagai kannnnnn... tp kita boleh amik sayur, telur, ayam n apa2 ajelah yg rendah carb..... dgn ini proses ketosis akan berlaku yg mana badan kita tak dapat nk detect carb tuk dijadikan bahan tenaga so dia pon gunalah apa yg ada tuk dibakar sebagai tenaga...(betul dok aku citer ni).... so kt mana badan kita nk dapatkan tenaga???? dari lemak2 yg aku dh ternak selama puluhan tahun ni lah.... jadinya kalo dh ari2 dia bakar lemak ni tuk dijadikan tenaga.... semakin anggun lah aku...kui..kui...kui..

tapiiiii...kalo dh namanya mulut melayu.... mmg susah aku nk lari dari nasi n kuih2 manis..kekadang aku kantoi..aku jamah gak nasi...sikit la...dalam 2,3 sudu...tp still boleh turun tau..slow la...



huhuhu..good bye milo...sob..sob...

2,3 hari aku pantang segala mak nenek yg budak dzul ni cakap... badan lemah lesu...kapla ada pening2..itu adalah sindrom biasa akibat dek pemakann x sihat aku dulu.... tp kukuatkan semangat... hubby pun sangat2 membantu... dan diantara mknn yg aku telan adalah seperti gambarajah di bawah...

selamat berkawan baik ngan telo... sila penuhkan stok telo anda sekiranya anda berminat nk ikut diet nih...

good bye buah kegemaran aku..goodbye air kotak segemaranku....dan aku jadi pemakan setia sayur...

ayam pon jadi kawan baik aku gaks sepanjang aku berdiet nih...

telo campur sayur adalah cara termudah nk sediakan mknn...


ni masa mkn kt luar...aku amik gak nasi..segan ngan org..pastu pas kt hubby..aku amik telo ngan timun jer...

good bye nasi....sob..sob...

gud bye petai..camna aku nk mkn ko..takkan nk ratah kott....

seminggu aku ikut atkins diet nih aku lost 3 kg... tu pun aku banyak ponteng.. aku geram tgk tembikai yg aku beli sbb terlupa aku takleh mkn buah..aku mkn gak sikit..pastu aku mkn gak kacang sikit..pastu rasa susu milo anak sikit nk tau ok ke tak... tp masih gak turun berat aku w.pon tk banyak..kawan aku mas buat dgn jayanya....seminggu leh turun 4kg... so pada kengkawan yg berminat nk ikut diet ni sila ke blog adik dzul tu..baca a-z..sgt2 membantu..aku tk khatam lg.. baru nk start pun... semoga aku berjaya mendapat berat badan ideal aku nnti..tk kisah lah bila..asalkan berat aku tk terusan naik dan naik..dan naik..dan naik....

0 comments:

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates