jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

pulut durian


petang2 ni pekene pulut durian best gak kannn..kan...
pulut durian ni weekend aritu aku buat
adik aku request pulut durian ni.. dia belikan bahan2 suh aku buat..
ko sajer je kan,... tahu kakak ko ni tgh diet..dh kantoi..
silakan kengkawan jamu mata...dari mata turunke hati..tiba jengh...


bahan-bahannyer...



close up sikit durian tu..sedappp..biji dia sepet jer..yg lain sumer isi...

masukkan sumer dlm satu periuk..campur gula pasir sikit, garam sikit...kaco5x

siap...tk sampai 10min..so kalo en abang sayang suh buat nk makn, no excuse la kalo kata susah lah.. lambat la..sungguh simple kekdahnyer yer puan2.. malangnyer abang kesayangan aku tk mkn mende2 gini...


tanak pulut lak...

siap... dh leh makn...



7 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nak sket...

Terliur tengok pulut durian ni. balik kampung hari tu request kat mak tapi tak sempat nak buat... huhu...

sama la, hubby sal pun tak makan pulut durian ni ha....

mamalieyna said...

ya Allah sedapnyaa..lama tk pekena...en suami kita pun tak suka pulut2 doyan ni..huhu..tapi cam nak buat gak je..nyum2x..^_^

Nieza Ishak said...

ala syedappppppppnyaaa

dalila said...

salwa: jemputla jamu mata..hehehe..buat lah durian kn banyak sekarang

mamalieyna: nape suami2 tk suka menda macam ni ek? buat jer la mama..keh mkn ngan jiran ker...

nieza..mmg sedappppp plus x sihat..huhuhuu

Charlotte Arphenee said...

La...menda hak wanrna hitam tuh? gula nisan yek? pulut tuh nko tanak camtuh jerk? tk kukus ker? laki aku dah tanya baru nih

Abi: Mi, Mi pandei dok buak pulut durie?

Mi: (dengan muka yg cam bangang), abi, mi ni pandai makan jek pulut2 nih. masak tatau. lagi mau tanya kaaaa...

Abi: (apala nasib aku kawen ngan dia nih....)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku xmakan kuah durian cam tue dulu kak..tapi hari tue aku rasa member aku buat..pehhhhhh sedapnya lahai kan...huhuhuh

dalila said...

jay: yg hitam tu gula kerek..cam gula melaka..ye...ye..kt temerloh org buat guna gula kabung or nisan..nasi tu malas la aku nk kukus2..leceh...masak cam nasi biasa jer..tp air tu kurangkansikit..kang lembik...

ieda; ha..baru ko tau sedap banget kannn...

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates