jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

adussssshhhh..dushhh.dushhhh


hmmmmm...... abis sumer gambar makanan yg aku snap didelete dek kaka ipar aku....huuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)))))))).... sedey woooo....


aku tak sempat nk upload gambar masakan kt dlm camera..SIL aku guna camera tuk amik gambar sukan anak dia.... camera dah full.. abis dia delete gambar masakan aku.... aku tak salahkan dia..mungkin dia pelik aku amik gambar mengarut.... semenjak pandai beblog ni lah...ntah apa2 gambar aku amik..... banyak pulak gambar masakan kt dlm tuh.. yg aku pelik gambar makanan jer dideletenyer...

aku ada masak lemak ayam hutan..istimewa nak post kt blog aku nih..(istimewa sgt ker?) ayam utan tu kawan papa yg bagi... dia dpt 3 ekor..sekor bagi papa..ayam dah siap dibersihkan... 3 jam aku rebus baru boleh mkn, ayam ni dah tua... mmg mabeles..buat pedas2...aku siap amik gambar peluru lagik... aku jumpa 6 bijik peluru tabur dlm kulit ayam..siap amik gambar lagi kununnyer nk eksyen tunjuk kt kengkawan aku jumpa peluru berpandu...tapi abis suma gambar didelete.... aku tak serajin mas tuk msk dua kali..memula masak tak pedas tuk anak aku...asingkan, pastu tambahkan lada bebanyak kasi kaww..... ayam ni tak abis dimkn..aku bekukan dlm peti es..agak2 takder lauk n mls msk aku panaskn n mkn balik..

ingat lagi masa kawan papa kol suh dtg umah...masa tu kitaorg tgh main dam yg ujei adiahkan kt yong.. biasala aku kalah... 3 kali kawan papa kol suh dtg..... tapi nk abiskan game dulu...papa balik pegang camtu jer ayam seketul bagi kt aku.... wahhhh..kemain epinya aku dpt adiah ayam..kui..kui..kui..

sebenarnyer...dua tiga menjak ni murah betul rezeki aku... 2,3 bulan ni jenuh dah aku mkn ayam hutan... selalunyer kawan epi dari kampung kirim tuk aku sekeluarga.... dia selalu berburu di hutan bohor..n bagi jer kt kitaorg sbb dia dah muak agaknyer....selalunyer yg dia bagi ayam muda n isinyer masih lembut.. terbaru dia bagi pisang emas setandan...makkk aiiii..... cantiknyala... kalo aku beli kat pasar ni mau puluh hinggit... baru kunig2 sikit anak aku dah ngap....peberet anak aku...

sooo...n3 ni takder gambar....

5 comments:

Eyna's said...

takpe...takde gambo pun syok je aku baca...

aku x pnah lagi rasenya mkn ayam utan...rasa dia mcmane la...same ke tak dgn ayam bisa???

AzMas said...

aku ingat lagi masa kita dok asrama abs dulu.. abah ko bawa gulai ayam utan... memang mabeles mak ko masak. air tangan mak ko mesti tumpah ke tangan ko gak.

dalila said...

mmg mabeles ina..rasa dia lain sikit la dari ayam biasa...takder lansung lemak2 ni..ayam organik la katakan..mmg ada kelainan dia kalo masak lemak tu....nak2 pulak ada lada kampung ngan kunyit idup..pergghhhh...

ko ingat lagi yer mas? aku pun dah ingat2 lupa... ayam utan senang nk dapat..kancil ngan landak susah sikit..sbb tu rege dia mahal sikit.. rusa lagi pulaknyer..

aku ingat lagi pak long aku beli rusa ngan org asli..rm 400++ sekor..arwah abg aku bawak naik lori letak kt bawah seat depan..takut kene thn polis..tak padan kalo kene saman...sampai umah terus bawak masuk bilik air lapah mlm tu jugak...yela nk simpan dlm peti es..kalo tak, nk letak caman kan...

Eyna's said...

"wiser" (btul ke ejaan aku...lantaklah) kete abg aku abih rompong gara2 ayam utan ni...mase tu nak gi nilai 3...last2 kitorang sesat skit jalan...tmasuk jalan trus ke KLIA....dok2 tecari jln tu...tetiba "kletap"...punya kuat bebunyi...
abg aku nak brenti ada lori plak kat blakang.. slow je keta...rupe2nya ada ayam utan kuar dr hutan mane tah...terbvang nak merempuh tingkap blakang kete...

Abg aku kate,...kalau takde lori tu mau dia brenti...dan lagi rasanya nak sembelih ayam tu....heheh

AzMas said...

EYNA: wiser ke skirting...

wiser cover yang kat atas tu..
skirting yang kat bawah..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates