jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

citer minggu lepas



khamis ngan jumaat bos takder... so aku hangkut anak aku dua org tu ikut g kejer.. jadinyer 2 ari tu jugak la aku bangun lewat..n masuk opis lewat...hehehhe..


aku dah janji ngan anak aku nk kenalkan diaorg ngan library @ pestakaan (versi anak aku)... so dah la bangun lambt, mandi lambat, b/fast lambat, ditambah lagi ngulo g library...nyudohnyer kul 12 aku masuk opis...

sesampai kt library aku tercari-cari pintu masuk.. bukak jer pintu terus minda aku menganalisa bau yg terhidu...hmmmmm..dah bertahun aku tak bau buku... teringat masa belajar..tula last aku masuk library..lama yela... dengan serta merta aku rindukan saat2 belajar dulu..tgk org tgh study dicelah-celah rak buku memang betul2 membuatkan aku rindukan belajar.. aku kalo masuk library mmg aku cari tempat privacy tuk menelaah.. semuanya dah berlalu...

yong ngan adib mmg agak jakun ngan buku2 yg banyak.. nak2 pulak buku tuk umo cam dia..belambak..beribu-ribu..tapi memula tu diaorg lebih tertarik ngan bilik yg dipenuhi permainan...so aku tinggalkan diorg menghayati mainan tu suma sementara aku g usha buku2 yg menarik tuk dibaca...fuhhhh..rambang mata ngan buku2 masakan, jahitan dan bermacam-macam lagi yg menarik...

setelah tengok2 lebih kurang buku2 tu aku kembali kt budak2nyer session... kelihatan yong tgh berlinagan air mata tak jumpa cari aku... hmmm... aku dah pesan dah tu...duk dlm bilik tu diam2..lagi nak kuar cari aku... so kami tinggalkan bilik menan n g jelajah buku2 lak... jadinyer sesi membaca pon bermula..akula mangsanyer..kene bercerita... adib nk kisah nabi..tapi citernyer terlalu panjang n tak sesuai tuk umo dia..tuk budak darjah 4 bolehla... (adib sebenarnyer nk citer yg spider ngan katak tolong selamatkan nabi kerana dikejer dek org-org kapir tu) lepas bercerita kami pon balik g opis....nak pinjam buku takleh..kene isi borang bayo rm12 n tepek gambo..aku mana ada gambo..so lenkali la..nampak cam diorg mmg seronok ngan library n nak ajak lagi aku keesokan arinyer.... adib tak puas ati n tanak balik..tapi aku kene masuk kejer gak..aku janji lenkali....

Sabtu mmg banyak undangan kahwin...papa ada 3 tempat kene pegi...aku join satu umah jer..tak larat la bebanyak....

Ahad pon banyak gak kenduri kahwin..so aku pegi kenduri kawan aku jer.... Ari ni jugak annibeseri aku.. takder apa yg istimewa..papa belanja k ep ci jer...

Oh lupa nk citer ari sabtu ari tu adib nk man telo...aku tanyer telo yg macam mana? digoreng, direbus or 1/2 cook..tapi dia tak tau.... aku tanyer telo goreng? dia kata yg macam adib mkn masa kecik dulu... hmmm....aku pon goreng telo...dia amuks..salah bukan telo camni...tapi takpelah dia mkn dulu yg ni... dia kata nk yg pecahkan kulit...so aku buat pulak 1/2 cook... dah siap...salah jugak....mengamuks adib...bermakna telo rebus..tapi dia mkn jugak...aku kata sokla pulak mama rebus..makan yg ni dulu...hmmmm.... macam-macam...


Adib yg tengah tension...(abaikanlah meja yg besepah tu..tak sempat ngemas lagik)

yong seperti biasa request sosej





5 comments:

AzMas said...

besnya dapat g lebri.. kalo aku bawak Adam sure di punggah sumer buku2 tu.

Charlotte Arphenee said...

aku tak merasa lagik bawak tinots tu g library, tapi kedai buku kerap gak bawak. hud selalunya nak belik sticker jerk. adik wa lum pandai mintak lagik...

Eyna's said...

aku pun dah lama sesangat tak masuk library...library awam yg kat tmloh tu pun tak silapnye..baru dua kali je aku jijakkan kaki...masa lebri lama dulu rajinlah...punya syok dok lebri zmn tu...aku bleh abiskan 2 buku cintan remaja masa kat lebri tu....

Eyna's said...

Lupa lah la....
Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yang ke.....???
6 atau 5 kot......
rasa2 mcm 6...sorry kalau silap...

dalila said...

timakacih ina..yg ke 6 la ina..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates