jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

nasi minyak segera


ntah camana baca paper semalam pasal nasi rm1, aku terus terliur nak makn nasi minyak n papadam...disebbkan aku tak g kt abah ptg semalam..so aku pon berniat nak masak nasi minyak tuk dinner..aku balik kejer terus g beli bahan2......sampai umah aku uruskan dulu anak2 aku nih yg mmg banyak ragam coz tgh tido dlm kete..dah kalo tgh tido kaco..apa lagi mengamuks la...aku mandikan terus pastu buat susu...jap g bila dia dah fresh balik okla tu....pastu aku pon masakla nasi minyak dgn pantasnyer...
memula masak nasi...pastu basuh ayam n buat ayam masak kari..pekat sikit..sesambil tu buat acar mentah..last sekali goreng papadam...hmmm...yummy....aku panggil nasi minyak segera coz siap dlm masa 1hr..dan idea nak masak ni dtg ngan spontannyer.. aku snap gambar nih dlm piyuk jer coz malas nak hidang..abg aku lambt balik ari nih..tunggu gak nak mkn sesama..tp dah kul 10pm tak balik2 gak, aku mkn dulu...kang lmbt mkn kul brpa lak anak aku nak tido...hmmm camana nak diet nih..siap masak nasi minyak laks..hehehe
aku mmg suker sesangat papadam nih...kruk..kruk..bunyi dia.. nasi ni aku telupa masukkan pewarna masa tgh masak...dah kering baru teringat...jadi aku masukkan pelbagai warna pelangi....colourful gitu...


ni gulai ayam, pekat sikit baru sedap..yg ni special tuk anak aku...acar mentah tu hiasan jer...
selera sungguh anak aku mkn..mmg masa mandi tadi dah yong mengamuk..kene syampu rambut mmg dahsyat mengamuknyer...sempat lagi suh aku masak sesedap malam ni...senyum jer bila tgk nasi colourful nih...siap tanyer lagi..istimewa untuk anak ke ma? adib pon tak sesabar nak makan..
dan pagi tadi aku siapkan bekal nak bawak g kejer..yong nak gak bawa bekal g PASTI..aku serba salah gak..dia nak jugak...aku bekalkan la..masalahnyer kene guna mangkuk tingkat nih..nampak beria beno..kang org lain mkn biskut awak siap bukak nasi minyak lagi..las2 dlm keter aku pujuk ckp balik kang la mkn..sian kengkawan tgk...dia pon ok la...aku bagi dia rasa ayam sikit sebelum masuk kelas...


kul 11am tadi aku amik yong..awal sikit ari jumaat..kuar kelas terus tanyer nasi minyak dia..sian lak aku rasa..sampai opis terus aku bagi dia mkn..tak nyempat2...apa lagi tumpah abis kene kain..satu kejer pulak makcik nak kene sapu..las2 aku suh mkn kt bawah jer...


seksi gitu...pakai tudung tp tak pakai kain..kain dah basuh kene kuah kari...
anak jantan aku nih kalo disimpan duit beli barang mainan dia dan laburkan kat tabung spiderman dia..gerenti dah bertabung2 dah...almost everyday beli brg mengarut nih...



7 comments:

akulah AQUARIUS said...

ko ni mmg ibu yang mithali ler...
gjoe pon patut syukur dapat ko...

Charlotte Arphenee said...

nanti klu ada kelapangan aku nak mintak laki aku buat nasi minyak thailand style, bagik korang makan. pastu ckp kt aku mana lebe sedap... huhu

dalila said...

alhmdulillah kalo benar apa yg ko kater mas..aku takder la smpai tahap tu mas..dan aku malas..laki aku yg kene masak..heheh

hmmm...nasi minyak thiland...cam best jer..sbb aku biasa mkn masakan thailnad nih..kakak yg beniaga kt bakang opis lama aku dulu org thai..masakan dia mmg tak penah mengecewakan...masak cekodok pon best..abg aku pon suker mkn kt dia...

eyna said...

Aku pun suka sgt masakan thailand ni...cuma aku tak tahan satu je..daun apa tah namanya tu..yg mcm daun sup tu..(daun ketumbar kot)
Kalau aku makan daun tu..sure aku sakit kpala...
Tapi..org kate..masakan thai tak sah takde daun tu..
Selasa baru ni..lpas anto adik aku daftar poli..brenti mkn kat gombak...restoran kunang2... masakan Nasi goreng Thai dia memang sdap...tapi regenya pun sdap...hehehe
Selera aku mkn..dkt2 nak abis mkn..baru trasa daun tu...trus aku stop makan...

akulah AQUARIUS said...

jei, kalo nak wat tu jgn lupa jemput ek....

Charlotte Arphenee said...

per lagik, plan la buat gathering. nanti aku suh laki aku buat. tomyam ker, udang goreng tepung ker, mcm 2 ada. huhuh

AzMas said...

aku nak amik ilmu along jei...

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates