jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

wajarkah aku?????


hmmmm...aku nak kongsi perasaan aku sejak dari mlm tadi lagi aku memikir...jap2 aku jaga aku memikir dialog yg harus aku lafazkan pagi nanti...menarik benang biarlah dari rebungnnyer..benang tak putus, rebung jgn berselerak..
kesnyer gini...yong susah tul nak sekolah sekang..ari2 nangis..last2 malam tadi aku berdiskusi la dari hati ke hati..kenapa bila nak tido jer dia memikir pasal taknak sekolah..aku pon tanyelah elok2..apa masalah dia..aku tanyer..ok..wot is ur problem actually?...ceh omputih laks..dia sebenarnyer tak suker kawan kt sebelah dia..memula aku ingat perkara tu small matter..mmg dari last week lagi dia ngadu pasal minah sebelah dia tu..suker amik beg dia...buat cam beg sekolah sendiri, koyakkan gambar dia..aku saja print gambo dia selitkan kt pencil case dia..kawan dia amik n koyakkan...pastu tu dari last week lagi ngadu selalu kene cubit...hmmmm.. apakah tindakan yg harus aku amik tuk menyelesaikan masalah kecik bagi aku tp baso bagi budak sekecil dia.... memula aku malas nak masuk campur...bisala bila parents masuk campur hal anak cam lelebih laks..kang apa laks ckp cikgu dia...

tapi memikirkan muka dia yg cam kerang busuk n takde semangat nak g sekolah pepagi aku gagahkan juga mulutku untuk berbicara... yg aku tak tahan tu pagi tadi aku sound dia.. pagi2 muka kenalah senyum dan ceria.. barulah senang nak belajar.. dia jawab, camana ayong nak ceria, ayong fikir pasal budak ganas yg kt sebelah yong tu...



hmmmm.... aku harus bertindak w/pun agak malu juga nak masuk campur.. abang aku dah suh aku ckp kt cikgu mlm tadi... adib laks nak terajang jer budak tu..jgn... tak baik... aku ingat nak biar dulu... tengok dulu 2,3 ari lagi.. kena buli lagi tak? tp pagi tadi yong cam taknak masuk kelas.. dia masuk kalo tukar tempat... aku pon no choice.. bagi salam kt cikgu dgn sopannyer.. n ckp nak ckp sesuatu pasal anak manja saya.... dia dari last week ngadu pasal kawan dia... bla bla bla n bla.. cikgu ckp dia tak penah nangis kt kelas... yela... tp aku mintakla kalo boleh tukarkan tempat duduk.. cam selfish jer aku rasa.. dia kata dia tak sesuai dok depan sbb tinggi.. hmmm aku kata kalo boleh suh la budak tu duk tempat lain..mende ni dah menyakitkan mental dan perasaan anak aku.. jadi pepandai jer aku suh cikgu bertindak.. cikgu pon nantila saya tgkkan...

aku pon panggil dia ckp dpn cikgu sendiri kalo budak tu cubit lagi bagaitau cikgu... dia pon masuk ngan senang ati... aku pon terus blah...w/pon aku janji tunggu dlm kete tp itu sekadar penyedap ati yong jer... aku anta adib yg pakai dgn smartnyer cam nak g shopping dok pasar kt papa dia.. ari ni aku ada misi penting.. meeting ngan bos n audit sekali... camna co. leh lost 100k... ha.. menjawab aku...


aku pon kol pak mentua aku suh amik yong.. apa lagi merabak ngan kuatnyer mama tak tunggu... pas abis meeting amik yong bawa g opis... adib? kol2 tak dapat.. balik ngan papa agaknyer... aku tanyer yong pasal kawan dia tu.. cubit lagi tak.. dia kata budak tu dah tukar tempat lain.. cikgu siap sound lagi ckp awak yg selalu buat batrisyia kan? yong ckp dia diam dah terus duduk kt ujung sekali... aku tersenyum.. pantas gak tindakan cikgu nih... pasni cam malu2 kucing jer aku nak nganto anak aku... hmmm... apa pendapat korang pasal aku masuk campur perkara remeh ni? wajarjah? camana tu cikgu ina? tak sangka lak aku tadika ada kaki bulu... aku ajar buli balik, anak aku ni baik sangat... dah diasuh sopan santun dan baik budi cam aku..kui..kui..kui..masuk bakul, angkat, campak lam lori sampah...
budak kena buli mkn burger... balik terus mintak burger..

7 comments:

Charlotte Arphenee said...

hud pernah balik satu hari tu mengadu kena gigit kt belakang. beria dia marah kat si boboy nih. pastu ulang tayang cara boboy gigit dia dengan gigit belakang wawa. bleh?
aku tanya la

mi: hud, naper boboy gigit belakang hud.

hud: ye...yer... igit bakang od. pastu...kan... od tolak iye... tp kan... od epak iyer.

mi: hud sepak boboy ke?

hud: ha.. od sepak iyer.

mi: hud sepak dia dulu ker, boboy gigit hud dulu?

hud: od sepak iyer ulu, pastu... iyer gigit od.

(kesahnya, dia yg pergi sepak terajang si boboy tu dulu, then si boboy ni membalas la ngan gigit belakang dia. dah camno?)

dalila said...

takper biar dia garang sikit..jgn org buli dia..dah kalo macam tu sapa berani nak kaco..nak ene ajang ngan od mai arr...

eyna said...

Tepat skali tindakan ko tu la...kalau ko tak bgtau ..cikgu mana nak tau kan...kalau ko tak btindak...nanti terus2an plak mengganggu emosi yong.
Bg aku..kalau parent tu ngadu aku bleh trime..dengan syarat parents tu cakap cara baik..bukan dgn eksyennye sambil dok ngarah2 kite..yg tu memang pantang btul aku...

Tapi..hehehhe...garang gak adib tu ek...

akulah AQUARIUS said...

budak ppuan kan lemah lembut sopan santun mcm mak ey.... he he he
budak laki2 tak yah ajar, memang dah sipat semula jadi kecik2 dah pandai berlawan...
sape tak susah ati kalo anak dah ngadu camtu...
jgn dia serik nak keskolah dah lah kan...

adam pon dah tunjukkan sipat keganasannya... pengaruh tv dan ultaman
masak dah aku dah abah kena belasah....

dalila said...

hmmm..aku rasa pun cam ok jer tindakan aku.. tp memalu sikit la..

adib? garang ngan yong jer.. ngan org lain hilang jantan... tak ganas lansung. penah tu dia nak naik binatang yg masuk duit gerak2 tu..dia dulu dpt tp ada la mamat ganas nih marah kt dia then tolak dia n terus naik... dia terus blah dok celah dinding n merajuk sampai balik umah... aduhhhh tension aku tak ganas lansung...

akulah AQUARIUS said...

Adam ni ganaz sopan...
Dia ni kalo memain ramai2, nak cuba sumer mainan. Kalo dia amik / rampas brg2 mainan kat tgn budak lain dia akan cakap IME ACIH....
Aku nak marah pon tak jadi nak marah...
Ganaz2 Adam, anak abang aku lagi ganaz pasal adik beradik dia sumer jantan...
Kalo dia buli adam, aku akan cari peluan supaya adam dapat balas semula... he he he

eyna said...

Wei mas...ni bukan adam yg ganas ni...mak dier yg sbenarnya ni...heheh

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates