jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

birthday party yong


yong punyer b/day 25 feb aritu..sama ngan nek...tapi biasanyer aku mmg buat lewat sikit.. tengok pada kesesuaian tarikh.. aunty n uncle sumer mesti hadir..so nak tunggu suma ada tu la tertunda lama tu.. dari mlm lagi sebelum party ( takder la party besar punnnn... kecik jer) ni aku dah rendam pulut kuning..ni 1st time aku buat pulut kuning.. selalunyer pulut putih jer..tp memandangkan papa suh kuning, jadinya kuning la... pastu aku buat rendang ayam.. memula aku plan rendang daging... aku dah beli daging bagai...tapi disebabkan papa bengang ngan sorang minah nih... papa suh g beli ayam n tukar menu rendang ayam.. minah nih tak makan ayam..(jahat tak)..aku kene ikut ckp laki kan.. jadi aku sekali besubahat... takper..sumer ipar duai n mak mertua yg sekepala setuju ngan idea tu...hehehehhe
pepagi lagi aku dah start mengukus pulut... disebbkan kukus aku nih tuk setakat mkn 4,5 org jer..jadi aku pun amik initiatif pinjam kukus kak lela sebelah umah.. aku mmg joint ngan dia ni jer..yang depan , belakang tepi sumer tak bapa nak ckp jer.. senyum2 sikit dah.. kak lela nih satu taman dia kenal.. jenis banyak mulut..baik lak tu.. selalu antar kuih kat aku..aku pun membalas la apa yg ada..
kejer mengukus seawal 8 pagi.. sebelum tu g mini market jap beli ayam ganti daging yg aku dah beli semalam.. balik terus masak.. dah siap sumer aku agak dlm kul 12.30 rasanyer.. siap kan anakanda... pastu singgah jap kedai kek beli belon n topi n topeng.. anak aku tanyer buat apa nak beli nih ma? ..ecehh.. tanyer laks..aku ckp ari nih b/day yong.. dia punyer sengih.. panjang meleret..bila sumer dah beres hangkut sumer masakan ke rumah mil... tunggu la papa balik n sumer balik... tunggu punyer tunggu punyer tunggu.. acik dari kl tak sampai2..kalo dia ni takder majlis takleh berlangsung... coz dia nih org penting... memandangkan sumer dah lapar mkn jela pulut tu... aku masak pulut jer..pastu tu beli mknana ringan sikit.. mlm baru acik sampai.. jadinyer belon yg 10 bijik aku beli tadi ntah kemana menghilang..tinggal 3 bijik jer..
siap mkn mlm acara potong kek bermula.. acara ni yg yong tunggu2 sangat.. secret resepi punyer kek... mahal sajer.. boleh dpt 4 biji kek biasa.. apa yg istimewa ntah..
saksikan gambar sekitar acara potong kek.. gambar pulut kuning telupa nak amik..
acik tengah bukak kek.. mkn kat luar jer.. berangin sikit..
tengok tu belum apa2 lagi kek dah cacat..si kenit ni la tak sabar..

yong n nek tiup lilin..

barisan exco yg tak sabar nak mkn kek..bukan mkn sangat pun..sajer jer.

tapi sorang nih mmg banyak mkn..

adib tgh posing manja..tak sabar nak buat b/day dia laks.. dia dah order kek spiderman.. ha jenuh la ku mencari..


yong dgn hadiahnyer..



19 comments:

Eyna's said...

Bestnya yong...sambut b'day dgn secret resepi lg...tapi...aku pun suka gak kek dia tu...

Nanti yong blehlah kongsi b'day present dgn acik eyna ye... achik dah tua...takde org nak bh present dah....heheh

Charlotte Arphenee said...

beb, carik kat tenet jerk. aku dah plan nak menempah cup cakes spiderman darik kak aimi... online jerks... anyway... eppi beday yong..

dalila said...

leh ker k.aimi post kek jei? aku mmg peminat blog dia.. tapi tak cacat ker kek tu lambung dak pos malaysia or yg sebarisan dengannyer?

Eyna's said...

aku rase kak aimi bleh post...engko nak btul ke? aku bleh je tanya kat dia kalau ko malas nak tanya sendirilah...skali skala aku ada gak tipon dia..

dalila said...

ok gaks ina..ko tanya price sekali..b/day adib bulan 5..aku rasa nak try cc la pulak..

Charlotte Arphenee said...

cuba masuk kat sini... aku rasa nko kenal dia kut... http://butterosecakesnbakes.blogspot.com/ . katanya sekolah sama kita dulu. dia duk kat kuantan. cantek gak cc dia. try ler.

dalila said...

aku rasa cam kenal..tapi...ingat2 lupa..

Eyna's said...

La, aku dah tanya kak aimi...dia tak deliver lah kat kontan...tapi dia cadangkan kawan2 dia...

http://sugar4sugar.blogspot.com/
http://darlingsweetheartcakes.blogspot.com/

engko buat b'day party utk adib tu brape aribulan?
kalau lbih kurang tarikh kite g kontan dan tetap nak yg kak aimi...aku bleh amikkan kat umah die...tak jauh mane dr umah aku nie...

Eyna's said...

lupelah La...engko dpt tak mesej aku...
balance duit aku dah bank-in ahad bebaru ni...skali dgn mas...

dalila said...

ok jugakkan ina.. kalo sekali ngan b/day adib..adibnyer b/day 15hb..ko tanyer la cc spiderman bolehker..

AzMas said...

sowi lah aku terlambat... bulan sedang sakit tgh mendatangi aku he he he... hepi besday yong... best dapat spesel kek... acik mas pon tak dak kek besday nih... nak wat camner tuh... tak de yang nak bagi ler

Eyna's said...

Kalo cam tu la...ko bleh je trus tempah dgn kak aimi...takut dia full booking plak kalau lambat2...bgtaulah warna ape smua ko nak...tema ape...bila nak amik,lpas tu ko bgtau kat dia...aku yg akan amikkan...

dalila said...

ok ina, nanti au kompenkan ngan k.aimi

Shitsurei shimashita said...

happy belated beday semoga sentiasa di cucuri rahmatNya kepada kita semua.

Eyna's said...

La....dr blog

http://zatidhati.blogspot.com/

(org pekan x silap aku)aku tgk dia pnah buat kek gambo spiderman...lawo gak...

ko g blog dia...dan scroll sampai bawah...ada gambo kat situ...

Marsha~ said...

wah wah.. yong sporting ek?? meriah betul org2 sambut birthday dia..

dalila said...

mahalla ina..delivery saja rm25..aku dah booking date ngan k.aimi tu.nanti mintak ko amik ek

Eyna's said...

Insya Allah...kalau takde aral aku amik....kalau tetba aku ada hal...tpakse aku mintak tlg ujei..ko jgn marah ek...

dalila said...

insyallah..aku pun sama..kalo dipanjangkan umo dan ada rezeki makan termakbullah hajat aku tu..(cam lain macam jer ayat aku ni)

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates