jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

deposit chalet


guys.. pagi tadi pas anta yong g PASTI aku terus g duta village bayar deposit..jei kol semalam duta village dah sibuk mintak deposit...mengagau jugakla aku mencari..dah lama tak ke arah sana..jumpa la jugak tpi telajak, kene pusing balik..aku g ngan adib..sorryla tak bawak camera..

aku pong bayarla deposit chalet tuh..ingatkan leh la booking nak chalet mana. tapi takleh la pulok..aku takut diorg bagi kt ceruk tu jer..kalo aku boleh pilih tadi aku nak yg betul2 depan pantai..dah lah sombong mamat nih..nak tanak jer jawab aku tanyer. bagus sangat ker kejer receptionist nih..tp aku rasa dia dah penat kott..mesti dari shift malam tadi..agaknyerla..

pas bayar adib sibuk nak tgk pool..oklah ada dua..tapi kolam kotor dlm proses nak cuci..dia tulis close for chemical treatment..aku tgk kt dlm pool banyak pasir..aku pon round la lagi ke pantai laks..tenggelam2 high heels aku, view mmg menarik..pantai bersih..walaupun aku dok tepi pantai..tp aku jrg ke pantai..n anak aku begitu jakun sekali tengok "lombak" aku ckp ombak..semacam jer dia sebut lombak. nampak sgt aku tak bawak anak aku mandi laut.

tapi aku rasa landskap kt sini makin teruk..cam tak terurus jer..chalet pun tak nampak cam dulu..suram jer..pokok2 liar tumbuh kt cecelah batu sepanjang jln ker setiap chalet..hmmmm...pokok2 besar pun cam dah gondol jer daun dia..atau mungkin ni pemandangan masa hujan..jadi dedaun berteraburan belum di sapu..yg ok nyer kt sini cuma entrance n lobi..hotel nampak ok lah sbb bangunan mana ada pepokok kannn...hmmmm...tp takper laut nampak mmg menarik..

perbualan aku n adib masa lepak kt pondok tepi laut..

adib: ma, apa yg panjang2 putih tu ma?

aku: ombak

adib: kenapa lombak tuh panjang ma?

aku: bukan lombak..ombak..yg air banyak tu namanyer laut..

adib: ma, kulit lombak warna aper?

aku: ombak takder kulit, dia adalah air..

adib: ma, lombak jahat ker baik?

aku: baik, dok jer kt tepi tu nnti dia dtgla..

adib: dia tak buat adib ma?

aku: tak....

adib: buat aper batu tu duduk kt situ ma?

aku: tempat dia la tuh..sajer nak sejukkan ombak..

adib: adib nak g mandi la mas..

aku: tutup lagi nih..petang kang dia bukak...

panjang la lagi diskusinyer..jenohlah aku menjawab..


pas melawat tapak dan betanyer khabar org dun duta village aku pon blah..tp adib cam tak puas tgk lombak..aku ajak tgk kt TC..lambat aku masuk opis ari nih..tgk kt situ ada kedai bukak terus bekpes..cam sedap jer nasi lemak daun pisang..aku pon amik kerang sikit..dgn bersemangat aku bukak nasi lemak n makan..masuk jer kt dlm mulut, terus kembang tekak aku..ni baru betul kerang busuk k..aku pon order lak mee goreng..makcik tu pon masak la..sampai jer mee goreng , dia ckp mee ni tak pedas..adik nak mkn kan..aku pon bengang jer..bila masa pulak aku suh buat mee tak pedas..anak aku mkn mee pedas..adus..rasa kicap jer..hangin aku..kalo aku tau aku bekpes kt MCD or KFC..adib mkn jugak la..lepas main gelongsor lebih kurang terus pecut masuk opis..sib baik bos tak masuk lagi..selamatttttttt...

6 comments:

Eyna's said...

Makin hampir nampaknya our plan kan.mcm dah tak sabar je...heheh

AzMas said...

TQ... susahkan ko jer kan.. tapi tak pelah bila lg nak susahkan ko..

kuta mcm tak jadi aje... kita berempat ajelah

Eyna's said...

Mas..tak offer ke diana ke zie ke? Zie kan ke dok kat kontan je...

dalila said...

takpelah kalo kuta tak jadi..lenkalilah kalo ada rezeki..buat masa ni ina, biorler kite berempat jer....chalet dah full mamat reception tu ckp..

Marsha~ said...

alolololoooo.. shoooomelnyaaaaaaaa.. LOMBAK! hehehehe

*pssstt, sy sudah tukar url blog.. Utk lebih privacy. TQ

iBu Handsome boYz ZulFaQar RayYaN said...

salam ziarah juga....TQ sebab melawat blog saya....salam perkenalan

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates