jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Gang - upin dan ipin




citer ni dah lama..tapi baru ni aku boleh haplod gambar atas kesilapan teknikal..pegi nih ujung bulan dua ari tuh..anak2 aku nih kalo nak g mana2 takleh inform awal2..nnti takleh nak buat kejer aku..selagi tak pegi selagi tu la dia merengek dan memacam soalan aku kene jawab..


so petang tu dalam kul 5pm aku suh diorg mandi n siap2..memasing bisingla tanya nak g mana..sepatutnyer tme tu tima tido.. aku ckp nak g umh kawan mama..dan soalan yg ditanya bertalu-talu lah selepas itu..kat mana, siapa nama, ada apa kt situ, nak buat apa, dan berbagai lagi lah soalan..disebbkan betolak tu tido time yong pun tetido..baru 3 min masuk kete terus tido..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz




papa cakap kita nak tengok upin dan ipin ni dib..adib dgn muka tersenyum lebar..ni 1st time tengok wayang so dia tanyala wayang tu apa? aku cakap tv besar..kenapa tv besar? sbb tengok reramai..wayang tu macamana? hmmmm sessi menjawab pun bermula...




tengok ni kt megamall. lepas parking kete..masih awal lagi, so aku tunggu jap, sian yong baru tido..tunggu jap sampai yong jaga.. tiket aku dah beli sehari sebelum..saja nak booking seat..
bila yong dah bangun terus pegi ke panggung. bebudak mmg ramai..happy bangat la 2 org nih ckp nak tgk upin dan ipin..


ajak adib begambar kt poster upin dan ipin ni dia taknak..yong jela tesenyum simpul sensorang

adib ngan papa tengah tunggu waktu tayangan..






sebelum masuk papa beli kop pon(versi anak aku) n air. aku nak jagung jer..



jakun anak aku tgk org keluar panggung...tekejut diorg tetiba jer ada org kuar kt tempat gelap tu



memula masuk agak jakun la memasing tgk screen besar..adib lepas duduk cam tak gerak2..yong ok jer..tgk pun yong punyala excited..adib laks sengih sikit jer..n takder expression lain yg tergambar di wajah nyer..aku tertanya- tanya dia suka ker tak? or dia takut ngan sound system yg begegar tu..citenyer suma dah tau kan..mmg layannn n besshhhh...aku tanya anak aku seronok tak? seronok....okla tu..adib tadi mungkin tekezut kott...









5 comments:

AzMas said...

bestkan dapat bawak bebudak ni... sungguh senang rasa hati bila kita dapat buat dia rasa gembira... bukannya selalu kan....

dalila said...

betul tu mas..kalau boleh suma permintaan anak nak ditunaikan..sampai jijo selalu marahkan aku ikutkan sangat kehendak anak..hmmmm...itulah naluri ibu..

Marsha~ said...

syoknyeee..sy ni peminat tegar upin & ipin tapi hampeh tak sempat nak tgk.. sadis btol..

dalila said...

ada anak kecik nih susah sikit la marsha nak tgk wayang...masa b ada korang punya schedule fullkan..takperla beli cd pun ok gaks..boleh ajak qila tgk sekali..

irasilver said...

bila anak dah besar sesi soal jawab pula ya! Comel kan!

Kelakar anak aku pun jakun tgk upin ipin ari tu! kikiki cita lom abis dia dah zassss tido

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates