jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

teringin nk mkn sambal jering semai


aku teringin sungguh nk mkn sambal jering semai ngan ikan bilis.. n3 pasal sambal jering ni aku pernah buat dulu..ni gambar lama.. jering semai kalo buat sambal mmg feveret aku... tp kalo org tk thn ngan baunya mmg takleh mkn..

jering semai ni selalunya mak akan semaikan kt dlm tanah bercampur pasir... pastu jering tu tumbuh la.. nampak dh kuar tunas tu..jering akan menjadi rangup..potong kecik2 dan goreng..pastu buat sambal

mkn lak ngan nasi panas2..takyah lauk lain.. aku kalo mkn ni boleh berpinggan-pinggan.. MIL lalu depan belakang kiri kanan pon sure tk pasan..hehehehe.. selalunyer jering ni ada kt pasar mlm..yg dh sedia dimkn la..takyah semai2...aku ni mulut kampung..so mmg mkn la petai, jering kerdas dan apa2 jer ulaman kampung... berbeza sungguh ngan hubby yg mulut melayu tu.. maknanyer dia hanya mkn makanan melayu tp mknn kg kurang..cam ikan keli ke... ikan sungai ke.. apa2 je lah yg lain sikit..mmg tolak tepi...

anak aku yg girl ni pulak lidah western... suka sgt ngan western food... my son lak..unpredictable..kejap suka ni..kejap suka tu.. jadinya ikut suka ati dia..

so inilah dia sambal yg dh siap dimsk..jom mkn.....





10 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xmakan jering...huhuhuhuhuh..

Charlotte Arphenee said...

LAAAAAAA..... terlioooorrr aku wehhh!!!!!!!!!!!

kak ina mail said...

jering semai memang sedap.dia lemak sikit.akak kalau jering suka makan jering semai, yang lagi satu tu tak minat, di cam tak de rasa.

dalila said...

purple: try la..sodapppp

jei: maunyer t ak terliur...bapk sedapnyer...

kak ina: kalo nk dibandingkn mmg yg semai lg sedap..

sayangsayangibu said...

adehh...
rasa macam kecur mulut
nak bayankk......tak nak sikit ;P

A.I said...

KOMPOM haini jamban kau haring bau jering kan? eeeeeeeeeeee (tp tingin gak. ahaks)

ok, meh aku jawab.

POMPUAN YG KEWIWU (keliru :p)

SUMPAH SAYA TAK TIPU! MMG SAYA MENCUKUR MISAI SEMINGGU SEKALI. TAKDE PULAK TUMBUH LEBAT. DAH MMG BAWAH IDUNG KITA BANYAK BULU DARI AZALI, NK WAT CAMNE? KENE LA DICUKUR. TP JGN LE BERIA...CUKUR SECARA BERHEMAH. MUKA AKAN TAMPAK LEBIH BERSERI...PERCAYA LAH! (^_^)

Eyna's said...

bestnya...aku baru 2 ari lpas makan sambal petai je....sdap x tkata....

dalila said...

sayang ibu: jemputla mkn yer..amik sikit sorang...

ai: maunyer tk hancing...tp itu tidak mematahkan semangat aku tuk mkn jering ni..and thanks for the info..

ina: sambal potai sonang nk dapet..sambal jering ni jarang org buat..kt kodai pon takder...jadinyer soh la tok laki kita g panjat pokok jering ek..

asdina said...

akak...sedapnya sambal jering kak..favorite saya tur..kalau ada lauk tur..sure saya tak makan lauk lain..

dalila said...

betul tu asdina..sedaaaapppppppp..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates