jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

jom makan ayam stim..



menu sihat kita arini yer kengkawan..ayam stim.. cukup senang..ayam dipotong kecil2 , bawang putih, bwg merah, halia, serai, lada kecik, kicap manis, sos tiram n minyak bijan digaul bersama..dan kukus...jgn tambah air tau...bila dh masak nnti penuh mangkuk tu ngan kuah dia..sedapppp...










menu ni selalu gak aku buat kat rumah..selalunyer yong ngan aku jer mkn..tapi kali ni adib beria-ria gak mkn... sesuai tuk kanak2..tapi cili api tu kurangkanlah kalo nk bagi anak mkn.. masakan ni sesuai bagi menggantikan ayam goreng berkicap coz tk menggunakan minyak.



kebetulan pulak stok lada aku abis..g la aku kutip kt pokok lada aku yg tk berapa nk berbuah tu..bunga n putik banyak..tapi abis dimkn dek belalang... pokok lada ni aku tanam 2 pasu..ni la hasil pertama aku dari pokok lada aku ni..4 biji lada muda..tu yg anak aku mkn beria tu..tk berapa pedas..





serai lak hubby dh pesan jgn amik lagi kt luar umah tu..sbb serai tu baru alih..tu dh generasi ke 3..tapi takkan aku nk g kedai semata-mata nk beli serai sebatang kan..aku amik gak lak sebatang keciki...





bila dah siap kukus camera aku pon abis beteri..so ngadap la ayam belum masak ni yer..





8 comments:

sayangsayangibu said...

terima kasih
krn selalu memberi resepi yg mudah, cepat dan sonang nak ngap.... ;p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah menarik jerk menu...menu sihat tue..stim2 jerk..

dalila said...

yer kengkawan.. menu ni senang, sedap (di tekak saya la...) n sihat..kalo malas msk beria.. buat stim jer..huhu..bahan yg sama boleh gak tukar ikan..sedap gak..

liennasts said...

ohohoho.. boleh cuba wat nanti ni.. cili padi dia tu sungguh menarik..

~~*Lady Salwa*~~ said...

boleh cuba buat nih... kalo sedap boleh buat selalu... hehe

ratusiput said...

em mcm best je kan ayam stim ni...dh ble imagine dah kesedapan dia camne...nk try buatla nanti....

Mohd Sukur Ibrahim said...

serius nampak sedap giler...
terasa lapar terus..kalau boleh makan dlm internet lg best kan.hehe..

Luvdonnat said...

Mmg menarik, tp kalau tukar minyak bijan, dgn minyak zaitun ke atau minyak masak boleh ke?

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates