jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

lauk sesimple jer...


salam kengkawan...




masa belek2 gambar tadik aku terjumpa gambr lauk pauk ni..aku terlupa aku dh post ker belum..tk kisahla..kalo aku dah post halal jer la.. ni lunch bila pon aku dh lupa..






dah lama beno rasanyer tak letak gambar lauk pauk kan? apa kata kita jamu mata ngan lauk aku yg tak seberapa ni tapi cukup membuatkan cik abang n anak2 aku tersenyum kekenyangan.. ni la makanan kami sekuarga..simple tapi sedap di lidah mereka2.... tapi kalo buat mee goreng selalunya anak2 aku akan request papa yg gorengkan..kene ngan tekak diaorg...tapi time nk merasa masin ke manis ke suh mama gak yg rasakan..tu la papa tk suka rasa msakan dia..




okeh..meh tgk menu: ikan kisi goreng, gulai lemak cili api daging n kentang, ulam timun n samabal tempoyak..





















simple kan...cukupla kami 4 beranak makn...aku sekang tgh kurangkan masak lemak2 kt umah..seminggu sekali jer aku masak berlemak..agak sukar sbb diorg mmg dah diasuh makn lemak2 ni...aku tukarkan dgn tomyam, sup dan masak asam pedas. sayur1 air ni diorg tak layan..singgang pon tak layan..sesekali aku buat stim ikan or ayam..yong ngan aku jer mkn..so aku kene la buat sambil tumis ikan or ayam..mmg susah nk train anak2 makn sihat bila dh terbiasa mkn yg berlemak n berminyak...aku harap aku berjaya train diorg...






moral of the story: sayangai kuarga anda...prevention is better den cure








4 comments:

ZALIYATI said...

lauk yg very simple but very3 delicious...yummy...especially sambal belacan tu..terliur tgk..

mamalieyna said...

simple pun sungguh menyelerakan ni..dah lak makan time nasi panas2, sedap tuuu..^_^

dalila said...

ni la lauk biasa kuarga saya mkn..simple2 jer..

kakyong said...

kakyong dah lama tak masak makanan berlemak.. walau suami niaga santan, tp stok santan tak penah ade dlm feezer..
bukan jaga badan, tp memang kureng sket kalo makanan berlemak/bersantan ni..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates