jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Aidiladha


Aku bosan giler ari ni.. daripada pagi aku memang takder mood nak kejer..yela dah 3 ari cuti sambut Aidiladha, penat g kenduri korban mak mertua aku buat pun tak abis lagi.. macam la aku masak sekali.. aku makan jer, abang aku yang masak.

Malam raya aku buat soto jer... lambat g umah mak mertua aku.. so mak mertua aku dah siap dah rendang and kuah nasi impit, jadi aku buat la soto sesorang... anak dara aku tumpang sibuk buat begedil.. aku bagi seketul..macam2 dia buat.. jadi snowman lak dah... jenuh gak la aku menggengtel bebulat begedil ni.. satu besin besar aku buat.. sajer buat lebih aku mmg suker sesangat begedil.. aku siap masak kul 11malam.. nak mintak tulun abang tangan dia plak luker teruk.. jadinyer tertonggeng2 la aku sesorang.. kakak ipir aku yang lain sumer takder..sorang balik kelantan, sorang lewat sikit balik.. jadinyer anak dara aku la yang tolong nyibuk..lagipon bukan susah sangat soto jer...

Siap buat soto aku ngan yong (anak dara aku la) layan citer sundal bolong.. abang n adib dah lama dibuai mimpi.. best gak citer ni.. tapi susah sket tgk ngan budak ni,, banyak adegan yang tak sesuai..ditambah hujan.. siaran pon unavailable.. aku pon tutup tv.. tidoooooooo

Soknyer kul 6am aku dah tesedar.. tak cukup tido betul aku..dengan sejuknyerla..dengan anak aku tekencing la... semayang subuh... pastu tido balik..las2 kakak ipir aku jerit..woiiiiiiii bagunnn dah kul 8... tekezut aku..dah la bilik sebelah dapur..mmgla kalo tido dalam gua ni tak sedar kebenda.. bilik mak aku ni gelap gelita cam kul 7 pagi.. bangun jer kakak ipar aku dah siap goreng begedil dan siapkan meja... aku terus siapkan anak2... dan aku sekali la...

kul 9.3am aku g tengok abah kat hospital.. sian abah sesorang. Dah tu.. takleh masuk..kene tunggu kul 11am..tunggu la betiga.. anak laki aku pepagi lagi dah balik chenor ngan mak n pak mertua aku, tengok org sembelih lembu... siap buat bunyi lembu lagi mak aku kater... last2 dia bosan, ajak mak aku balik... mak aku kata tunggu la mama ngan papa datang.. dia g kelentong nenek dia, kater papa dah sampai tu.. adib dengar bunyi keter biru.. nuuuuu.. jauh adib dah dengar...camane agaknyer bunyi kiter aku yerk? yang anak aku cam sangat tu...

korban ni mak aku buat kenduri arwah sekali... sepanjang hari hujan. bayangkanlah betapa lecaknyer la.. petang baru sumer selesai... 6.30pm betolak balik ktn.. sampai sudah anak aku dok citer pasal lembu kener sembelih.. siap buat citer lagi.. kalo dia jadi lembu tu.. kalo org nak sembelih dia nak bunyi mooooooooooooohhhhhhhhhhhh.. pastu dia nak lari..alahai anak aku..... imaginasi kuat sungguhhhh

2 comments:

mahligaiAZMAS said...

oitt kakak 1277... publishkan ko nyer resepi begedel tuh...
leh ler aku buat time kerajinan datang... he he he

dalila said...

no hal nanti aku aku publishkan kat sini gak..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates