jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

epi dimana?


18 dec 2008, 5.45am... di keheningan pagi yang sunyi.. kesejukan pagi membuatkan aku terus lena dibuai mimpi indah..hilang dalam alam khayalan.hilang segala kekusutan..keindahan warna warni mimpi menemani tidurku yang lena....bertemankan selimut tebal yang menyaluti tubuhku..terasa seperti kehangatan pelukanmu kasihku...walaupun tanpamu disisi...permatahatiku sentiasa mengisi ruang kosong hidupku..memenuhi setiap rongga hatiku hinggakan tiada kekosongan lagi dirasai..

Tap!! lampu kalimantang dihidupkan..silau cahaya mengejutkanku dari mimpi indahku...sayup2 terdengar suara "epi mana? epi mana?" epi? mana epi? dimanakah epi? kemanakah epi menghilang?hilangkah epi? arrghhh!!!!! terlalu banyak persoalan yg timbul di kotak fikiranku..kelopak mataku berat untuk meninggalkan cebisan2 mimpi yang pasti hilang tak lama lagi...

"tak balik ker epi k.teh?" kemana lah peginyer? dah lah keta rosak..merata jalannyer....bebel abah... sebenarnyer memanglah epi tak balik sbb dia dah inform aku kater nak lepak kat andak..internet slow...so dia bosan kuarla apa lagi..kalo tak ngadapla 24 hrs..nak buat mende lagi? epi ialah adik bongsu aku..yang aku solute sanggup berenti kejer nak jaga abah aku..

Ni la dianyer epi...








baru kul 9 mlm tadi abah aku kuar hospital.. bosan katanyer..mintak kuar ngan doc..doc bagi dgn syarat kul 6am n 8 pm kene dtg sepital cucuk ubat..jadi adik aku tak tau...sbb baru mlm tadi balik..abah aku pon tak inform dia..aku nak tepon dia suh balik...adoiiiii...kredit expired laks..so kejutkan abg aku g public suh adik aku balik...epi balik tak membebel lak abah aku....nak kata apa lagi..adik aku tu la kaki ayah aku sekang.... lagipon bukan salah dia..abah aku tak inform awal2...


tak lama lepas tu azan subuh..aku terus semayang n goreng bihun yg aku dah rendam malam tadi.. selalunyer tak buat bekfes tp ayah ada kene la... pastu kena la aku masak terus tuk lunch kang..dah kang abah aku nak makan apa lak yek?..lagipon mak aku balik dari mekah jap lagi..malam tadi dah.. along amik...sbb tu abah aku nak kuar sepital..nak sambut mak aku..

aku pon siapkan gulai lemak ikan masin ngan timun...tertonggeng2 la aku dalam gelap g amik serai depan umah..ada la 2 rumpun...bejasa gak serai ngan pandan depan umah aku ni..jiran2 leh amik sekali...sebenarnya aku nak masak ikan tp ikan sumer tak elok..yg ada nyer kisi jer..ujan ni org tak ke laut..jadi aku suh la abg aku cari tulang ikan masin... dapor selah lagi goreng ayam kfc yang yong pesan malam tadi..alamaks..telo dah abis la pulaks...ala..taruk jela tepung dia ni..rasa gak kut... pastu ...gaulkan ikan kisi yg abang aku beli semalam ngan garam kunyit tak dlm peti siap2 kang senang diaorg nak mkn goreng jer...kalo goreng sekang tak sedap lak kang...tanak nasi...siap...

dalam kul 7.30 abah aku balik dari sepital..terus buka tudung saji..aku buatkan air milo n hidang mee goreng..panaasss baru angkat...anak aku lak bangun awal.. terus aku mandikan siap2.. yong nak tinggal nak tunggu nek katanyer..

disebabkan mak aku nak datang aku kene bereskan kain baju yg tak bebasuh nih..kang sibuk la pulak mak aku tu..bukan boleh nampak jawatan kosong...sapu sampah...pastikan tong sampah clear..sinki clear..ok beres...tetiba abah aku kata kang nak masak tomyam lah..lama tak makan tomyam..gulp!!...tersentak sejenak..aku dah masak gulai ikan masin.. ayam takder, kang dia beli la katanyer.....adus..larat ker abah aku ni..abah aku jalan pon pakai tongkat...dia kata nak g shopping kat tunas manja beli brg sket, nak ajak adik aku..ok takpelah..dah dia teringin.. aku pun takleh jadi..masa dah suntuk..ari dah kul 9.30.. jadi aku terpaksa bertukar ke plan B..kol bos aku kater lambat sket ada hal.. dia msg balik kat aku "k"

ni la bos aku yang baik ati tu... very understanding..aku rasa dia ni boleh dapat award bos of de year... muda lagi bos aku single lak tu..almost 7 years kejer ngan dia tak penah kene marah..

















pastu terus g dapur kuarkan bahan2 tuk buat tomyam... sayur sumer dah ada cuma ayam ngan daun limau jer takder.. jadi aku siapkan sayur2 n sekali lagi g amik serai 2,3 rumpun... abah aku kata tinggalkan jele..kang dia buat..boleh caya ker?

dah siap aku mandi n dalam kul 10 lebey aku g kejer... tak sabar rasanyer nak tunggu mak aku balik... yeyeyeyeyey..mak balik...yeyeyeye...yeeehaaaaaaaaaaa....... adiosss...

10 comments:

Rajesh said...
This comment has been removed by a blog administrator.
puteri_diana said...

LA........SIBUK NYE LA KO PAGI2 YER...MCM IBU2 YG SEJATI LA...ERMSSSS...BOS KAU TUH HENSEM LA....NAK KENAL BOLEH? HAHAHHAHAHA...JOKE JE LA!!!

dalila said...

aku? cenggini la..lebih2 lagi semenjak ayah aku sakit nih..sibuk 2x ganda..ramai tetamu kt umah aku.. takper penat sket.. kalau nak diikutkan terlalu kecil pengorbanan tuh dibandingkan dgn apa yg org tua kita buat tuk kita..tul tak?

bos aku tuh? mmg hensem baru 34 umo..very gentleman.. dari aku kenal sampai aku dah beranak pinak nih, nak kuar mesti bukakkan pintu..(kalo kuar skali la)ladies 1st..nak kenal mai la...

puteri_diana said...

BETUL LA KAN...FAMILY IS EVERTHING....KO KEJE OPIS APA ? WAH..GENTLE GILER KAN...KENALKAN LA AKU NGAN DIA BOLEH..? HUHUHU...

dalila said...

company ni kecik jer.. supplier macam2..tp kebanyakannyer tuk gov. kalo ko nak try kaco cuba dulu add kt ym dia..adgie_74 (kalo dia tau mampus aku..ahaks)

puteri_diana said...

TAK KIRA LA KAN COMPANY KECIK PUN KIRA KO DAH KEJE LAMA DAH YER...KO KAT KUANTAN KAN..TAK PERNAH JUMPA NGAN ZIE KER? DIA KEJE SANA..DIA DAH ADA 3 ANAK..HEHEHEH..NANTI AKU TRY KACO DIA...PASTUH AKU BAGITAU..ANAK BUAH DIA YG BAGI K..?? HEHEH

dalila said...

masa memula aku dok ktn dulu ada la jumpa zie..sekang lansung tak jumpa...
ko ni la..kalo nak kaco cover line lah sket....naya makcik huhuhu

dalila said...

wei diana..ko buat la blog tuh..best sket... aku nak gak tau citer pasal ko...

puteri_diana said...

la...aku tak berapa pandai la blog2 ni..tapi..aku ada gak tulih blog dlm frenster aku...

eyna said...

memang hensem..
nasib baik kita smua dah bepunya kan...heheheh

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates