jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Terkenang zaman remaja


Dah seminggu aku dok chatting ngan kawan aku mas... seorang yang cukup baik bagi aku. Walaupun masing2 dah berumahtangga dah duduk jauh tapi keakraban persahabatan tetap seperti dulu....


Ini mebuatkan aku terkenangkan zaman remaja aku n de gang.. mas, ujei, ina, kuta, zie, wa,sha, diana, wan n lain2. tapi tu la yang paling rapat.










Yo! guys korang ingat lagi tak gambar ni? IKIP College Kuantan.... Ini adalah kenangan zaman remaja yang tak mungkin aku lupakan sampai bila2. Pas IKIP aku g Melaka n then Terengganu.. tapi aku nak u all tau aku betul2 kesuyian kat sana.. walaupun kenangan di IKIP dah lama berlalu tapi aku tetap tak dapat menyesuaikan hidup aku ngan geng kat sana.. totally different.. aku jadi Nordalila yang betul2 berbeza kat sana.. jiwa aku sentiasa memberontak kosong...

Jadi kat sini aku nak refresh korang punyer memory.. jom kiter back tu 1996... mesti best tengok muker kawan2 lamer yang menghilang entah kemana... guys.. miss u a lot














Graduation day IKIP College di Kuantan




Berkelah makan KFC kat Teluk Cempedak.. dari kiri ina,cikgu sekang, wan hilang entah kemana... aku.. kat kuantan sekang, ujei.. sedap tul ayam ni jei yek, beriya betul nampak ko mkn... mas..cam tu la tak berubah..zie ngan pakwe sabri.. becinta bagai nak rak.. pisah sekelip mata.. dua2 dah kawin n last sekali aku luper nama dia.. sori




Kat uamh abang mas.. aku pon tak tau naper banyak belon... depan sekali aku, dari kiri ina, mas n sha




Depan sekali ujei de great, ina mas n sha... sha pon aku dah lost kontek


Kenangan yang sungguh tidak mungkin dilupakan.... yang pakai spek itam tu langsung aku tak ingat nama.




De most famous mother in de world....Malam dinner kat IKIP... bubuh belon dalam perut... pekebender kiter buat yek..dari kiri diana, ina, mas, zie, aku n jei.. gila meroyan kottt...Hanya beberapa org jer yang masih kontek.. jadi kat sini aku citer maner yang aku tau la yek..


DULU DAN KINI.......

Mas dok KL n anak sorang. Maintain cun... cuma masalah kitorg ni berat maintainnnnnnnnnnn....heheheh. Anak nama Adam, 2 tahun... Bagi aku mas terlalu pelembut, mempunyai hati dan perasaan yang mudah terguris.. cam lilin suker membakar diri untuk menerangi orang lain. Walaupun nampak lembik tapi mempunyai hati yang kuat dan cekal.. syabas kawanku.. kau menyedarkan aku tentang erti sebenar kehidupan. Erti sebenar kecintaan seorang isteri terhadap suami..


Mas masa belasan tahun.. ni la Maslinda Mohd Johar..kulit putih, renek2 sikit orangnyer..




Mas ngan aku masa kat IKIP








Ni gambar mas n family yang terbaru.. Setahu aku family ni suker bercuti.. setiap bulan g cuti2 malaysia..eloklah sahut seruan kerajaan disamping luas pandangan..


Si comel ni namanyer kalo tak silap Adam Hakimy... semoga menjadi anak yang pintar serta soleh.. aminnnn... Mas, kelembutan dan kesabaran hatimu dalam melayari kehidupan ini pasti menjanjikan kebahagiaan yang hakiki....insyaallah...



Bersama suami tercinta En. Wan Nor Azman..balik kampung....oooo..balik kampung....




Sorang ni pulak namenyer Ruzaina Abu Hassan. Putih gebu, badan lebih kurang aku gak.. sorila aku takder gambo ko masa solid molid.. Anak tunggal tapi yang aku peliknyer taknampak langsung cam anak tunggal..ntah kat maner dia sorok kemanjaannyer.. garang semacam jer..









































ko perasan tak jei, baju kurung ko hampir sama ngan minah sorang ni.. aku luper nama la...

Ujei tetap seperti dulu.. jei tetap jei yang aku kenal.. sorang yang periang, tegas, berani keras kepala sikit dan disiplin dalam melakukan setiap pekerjaan, dan yang paling takleh luper giler cam aku.. kalo aku giler 70% dia 90%.. Alhamdulillah dah kawin dan anak dua... Walaupun dah lama tak jumpa tapi melalui bacaan dan tilikan aku dia sekarang dah jadi seorg ibu yang sibuk dan amat prihatin kat family... kejer ngan UMNO... sorila jei aku PAS heheheh laki aku org kuat Fauziah Salleh...malas citer politik ngan laki aku..panjang citernyer.

And ni lak gambo tebaru jei n family..




















Anak jei yang sulung namanyer Hud Haikal dan yang pompuan namanyer Hawa Najwa... best gak nama anak ko jei, ada kelainannyer.. anak ko nak isap puting nyunyut tu jei.. anak aku sorang pon taknak..dapat hadiah 4,5 biji buang jer...






















Abi, Umi, Hud dan wa.... keluarga bahagia....








Seronotla jei dapt kejer kat kampung, boleh duk kampung.. bahagianyerla...
Nampaknyer aku kener stop kat sini dulu...ntah naper computer ni makin slow..banyak sgt upload pic kot..oklah sampai kiter berjumpa lagi di lain lembaran..pecah kaca pecah gelas....



22 comments:

mahligaiAZMAS said...

he he he ...
tak sangka kita begitu happy dizaman remaja

Charlotte Arphenee said...

huhu...

dalam aku sengih sorang baca posting nko nih, terasa gak sedey nyer cos sampai sekarang aku lum jumpa kengkawan cam korang nih. nkorang mmg THE BEST EVER

pst: aku garang sgt ker? hhuhu

Adleyna said...

Yang begambo dgn jei tu tak silapnya Zainab liza @ Nadia (budak Panching)..

Charlotte Arphenee said...

ina,
buat la blog nko tu public, bru leh aku masuk baca. tk leh nak open la beb.

dalila said...

untuk pengetahuan ko jei.. ko memang garang..dan berani..ngan abi jer kalo nak dengo sura ko lembut...heheh

and ina... kuat sungguh memory ko yek.. ingat ko kat zainab liza tu...yer mmg nama dia zainab liza..i remember...

Charlotte Arphenee said...

huhu,

ngan abi pun selalu kena tegur, sora cam petir. heehee.

bila leh nak lepak2 sesama nih aaa?

ina, wat la makan2 kt umah TJ nko tuh. umah aku tk best mak aku ada. leh mas n la turun kan? aku cip in ler apa yang ada.

amacam? oke?

dalila said...

insyaallah..kalo kene time nyer..sepatutnyer rayer dulu.senang..gerenti sumer balik..
aku bab makan tak tolak...

eyna said...

ok no hal....cuma masa je yang terhad...engko paham2 le..aku ada kat umah tu start mlm sabtu, ahad dan subuh isnin je..

nanti bila abg aku cuti..aku bgtau k..
but..bukan tj....bhgia makmur...

eyna said...

blog aku tu sbenarnya tak wujud dah..aku dah delete..
tgk le thn dpan aku buat smula..tunggu aku abih blajo skit lg ni ek...

mahligaiAZMAS said...

Nanti aku pon nak wat hanya citer2 yang best2 aje....
Tunggu.... bila bodi kembali mengancam... welcome back 1996

dalila said...

wei mas! takkan nak tunggu bodi mengancam baru nak buat blog? ko cabar aku yek? aku nak kurus gak lah.. ko jei camana? ntah2 aku cadang nak kurus sekali tambah sorang lagi la.......

eyna said...

wah..aku sorang gak le yg makin naik...huhuhu....

mahligaiAZMAS said...

moh kita pakat reramai menjadi SLIM..
jumpa disini bulan MAC09.. ewahhhss
ku sahut cabaranmu minah1277...
tapi kalo tak menjadi gaks... aku nyorok dari ko
sweater + track suit + sport shoes dah beli...

dalila said...

alamaks..camana ni...aku dah berangan nak msak kari kepala ikan malam ni...camana ngan diet aku...ahaksssksksss

dalila said...
This comment has been removed by the author.
eyna said...

oh....akak2 aku ni pakai bdiet eh,,,,
tak bleh jadi ni..
tercabar plak aku..heheh

mahligaiAZMAS said...

16 Dis 08....
ari petama aku memijakkan trek...
ditemani abang tercinta aku...
hopefully semangat ini terus berkobar....
Best best best....
50+ kg....

Charlotte Arphenee said...

aku dah turun 8 kg raya bru nih. berkat makan herbalife and berpuasa. best gak leh pakai seluar yg ketat2 tuh... tapiiiiiiiiiiiiiii.... sekang dah kembali ketat, aku dh stop herbalife tuh. klu korang nak join sekali try herbalife and kita remind each other, aku rasa leh kurus cos ada org support. meh la join sekali. aku nk jogging, lutut dh season. tk larat

eyna said...

aku ni jei..buat rugi je membeli..
rajin membeli..tapi culas sangat nak makan..
JDM5 aku..patut nya 3 kotak tu sebulan..utk berat mcm aku ni....tapi aku dah 4 bulan 3 kotak pun tak abis2 lagi..hehehhe
Tapi..JDM5 tu pun..memang berkesan kalau ikut cara dia...pernah sminggu je akut ikut apa yg dicadangkan..memang turun 2 kilo...

akulah AQUARIUS said...

aku bukannya apa...
masa mendaki nak g tasik dayang bunting pancit siott...
padahal zaman remaja kita dulu bukit mana tak daki, paya bakau pon kita redah.. mentenz...
tu yang berkobar2 nak tingkatkan stamina...

eyna said...

sama lah aku mas..dah pancit...
dulu aku bleh tahan lasaknya ...masa zaman aku masuk askar wataniah (3 tahun) habis utan..bukit bukau aku redah...
bebaru ni..gi ke genting je...tak larat dah aku nak jln jauh2...
naik bangunan skolah yg tingkat 4 tu pun..mengah semcm je dibuatnya...

akulah AQUARIUS said...

tak per ... masih ada byk masa utk bangkitkan stamina...
sekurang2nya utk kesihatan kita..

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates