jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

duta village, kuantan pahang (part 1)


santai...






1 Mei 2009, dah lama kami merancang tuk berjumpa setelah sekian lama terpisah dari mata..tapi dekat di hati..perjumpaan ni dah dirancang dari bulan 2 lagi, kalo tak silap..bulan 3 booking chalet...

hari khamis pepagi lagi papa dah bangun..dah pesan malam tadi suh kejutkan dia awal2..sbb nak kene beli ikan, squidword, patrik, mr.crab n the geng (tp papa tk beli mr crab).....kalo lambt tk merasala jwbnyer..sebelum amik ayong balik sekolah singgah pasar amik suma menda alah tu..papa dah siap letak dlm kotak gabus ngan air batu..peti kt umah tak muat suma tu...pas amik yong terus aku g beli ayam laks..n simpan suma tu kt umah..

petang balik kejer, terus aku proses segala seaput tadi..pastu lepas semayang isyak terus perap..saja perap awal takut sok pepagi bz banyak mende lain lagi...


1 mei..pagi tu baru kemas baju coz mlm tadi aku cam penat jer nk kemas awal. pagi tu mak buat laksa...fuhh mmg sedap..lepas b/pes ckp ngan papa nk masak tak..or nak beli jer lunch nnti..papa kata beli jer la..aku pon oklah..tak susah kan aku..pastu tetiba dia suh msak..papa g beli ayam..then aku masak ayam mask kicap n goreng sayur kobis...

sesi mengemas segala kelngkapan keluarga n bbq mmg memakan masa gak.. papa g tunas manja beli brg2 yg masih belum dibeli..pastu g umah nek syibah amik arang ..sbb semalam telupa... siap kemas pun dah kul 11am++....bebudak dah gian nak pegi..pepagi lagi dah mandi....pastu tu g amik kek spiderman adib..

dah siap segalaya....sumanyer disumbatkan kedlm kete aku yg tak seberapa tu...mak aiiii...penuh tuuu..kt seat depan pun penuh..aku kene besila..nk pegang kek lagi...sib baik tempat nk g tak jauh mana..anak aku lagilah..dok cecelah barang...

w.pun sepatutnyer perjalann ke duta village hanya mengambil masa 30 min dari ktn..tp disbbkan banyak lagi tugasan yg belum diselesaikan...maka banyaklah tempat persinggahannya... adiah pon ada yg tak beli lagi... siap suma tu pun dah kul 2pm. sampai jer terus check in.. aku amik bilik 121.. bilik nampaknyer cam org baru check out..tak memuaskan.. papa dah la penat, terus g komplen kt reception.. dlm 2 min cleaner dtg..toilet pun kotor lagi..towel basah..angin jer papa...pasir merata-rata..tapi sib baik cleaner ramah.. masa diaorg tgh kemas kitaorg pon dah lapo perot... terus g pondok tepi pantai n aper lagi... mkn ler..budak bedua ni, dah tak ingat nk mkn... aku ckp kalo tk mkn takleh mandi..laju jer memasing..


masa tgh mkn aku teringt kt kunci bilik 122 (bilik mas) sori mas kitaorg dah masuk dulu..sajer nk test bukak pintu tgh tu...pastu kunci bilik tinggal dlm bilik...satu kejer pulak nk mintak kunci..aku ngadu ngan cleaner tu..sib baik dia bawak satu beban kunci..sttle satu prob...jei pon tetinggal kunci gak ptg tu..tapi abi kan mcgiver...



bonet kete aku yg penuh (yg jadi ke tak muat tu sbb speaker besar tk buang2..buat semak jer..aku denagr radio pon bukannyer cam disko pon..aku agak tuan kete ni dulu mesti kaki disco..)

seat belakang..cuba teka kt mana adib ngan yong duduk..

papa beli adiah ngan pelampung n ntah apa lagi ntah..

ni bekal tuk lunch..


sedap ker pa? dah lapar mkn jer la..


tak sempat dah nk salin baju..papa bagi green light..apa lagi dua org nih..terus sodok pasir..(beg buruk aku pon nk enterprem)










2 comments:

INTAN RH said...

Salam ziarah, Duta Village dgn Duta Sand sama jek ker? Kat Balok kan? Nmpk beh la piknik dgn famili.. :)

dalila said...

salam intan.... duta village ngan duta sand lain..tp sama owner rasanyer coz resit dia bagi nama duta sand...tapi kalo diikutkan kecantikan duta village lagi cantik....

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates