jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

weekend


ari minggu seperti biasa ari yg begitu sibuk dlm diari kehidupanku... aku seperti biasa bangun pagi siapkan bekpas... ari minggu ajela en papa dpt bekpas yg aku buat..ari lain bukannyer tk sempat, tapi aku yg malas bangun awal...heheheh...kalo nk seribu daya kan.. dua tiga menjak ni pulak, aku rasa cam best jer..bangun tido siapkan anak, bekpes mak aku dah siapkan... mak aku sediakan air batu tuk menntu dia sbb dia tau menantu dia tk minum air panas... gitulah mulianyer hati seorg ibu...


sbb tu la kalo ari minggu aku akan bangun awal2 tuk siapkan bekpas.. selepas siap bekpas seperti biasa bermulalah rutin mengemas...umah aku mmg dah besawang.. aku bz sangat sebulan ni..every week ada jer tetamu yg dtg.. sedara belah abah lah yg selalunya.. jengok abg dia sakitkann..abah kekadang ada kt umah aku..kalo tak g sepital baru balik umah kt kg... memang penat melayan tetamu..yela pepagi kene g market beli barangan mentah..then masak..banyak lak tu.. kekadang berturut-turut sabtu ahad... tapi tetamu wajib diraikan betul tak? penat jela sikit... jadinya banyak jugakla kerja2 yg tertangguh.. takkan ada tetamu sibuk sapu sawang kan..tu suh balik namanyer...





bilik air aku pon rasanyer dah sebulan tak kene sental betul2.. tak sempat.. kekadang aku sapu jer ngan penyapu lelebih kurang...selalunyer aku akan sental bilik air ngan toilet 2 minggu sekali..setakat sapu ngan penyapu tu tk jalan kotoran nih..aku selalunyer sental ngan berus dawai..baru bekilat gitu... teringat aku kt dialog adib masa dlm bilik air..


aku: adib, jgn main lama sangat la dlm bilik air..kotor..lama dah mama tak cuci..



adib: naper mama tak cuci?



aku: tak sempat, takde masa..



adib: biar adib la cuci ma.. (dia mmg suka sental bilik air ngan sponge...memain namanyer)



aku: takyah la..adib tk daya... penat nak cuci kotor ni..



adib: takper..adib ajak kawan adib



aku: adib mana ada kawan..(adib mmg takder kawan.. dia kawan ngan yong jer)



adib: ada ma..adib nk ajak hud ngan adam tolong adib cuci..





hmmmm...ingat lagi kt hud ngan adam upanyer... bukan cuci bilik air namanyer...ada yg telentang aku rasa..




masa aku mengemas umah aku yg tak seberapa tu... adib tgh main motor kecik dia..atas motor tu diletakkan rabbit, robot n bermacam2 lagi.. dialog adib ngan nenek:





nenek: kenit sangat motor tu dib, tak muat..



adib: ha?



nenek: kenit motor tu..



adib: ha?



nenek: motor adib tu kenit sangat tk muat naik ramai..



adib : ha? mende apa nek?



aku tgh sapu dlm bilik...nak tegelak pon ada..



aku: dia tak tahu kenit tu apa mak...



nenek tegelak...



nenek: kenit tu kecik...kecik sangat motor tu..



adib: ooooo...takper muat...

1 comments:

AzMas said...

he he he.. sok2 aku lak bersoal jawab ngan Adam.

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates