jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

akibat dek cara idup aku yg tak sihat...


semakin ari aku merasakan badan aku dah kurang cergas dan memacan sakit datang..dulu tak penah aku lenguh2 kaki or sakit otot dan sebagainyer..la ni.semacan jer rasa badan ni..mmg la org kata kalo dah beranak beribu urat putus..mungkin ni salah satu sebab dan sebab utama aku mmg tak jaga makanan..makanan yang sedap n tak sedap sumer aku bedal..dan langsung takder eksesais.. dulu masa takder keta aku kene jln kaki g kejer,dari umah kuar ke jln besar amik masa 10 min..tunggu teksi..pastu teksi benti kat bandar aku jaln pulaks ke off amik masa 15 min..kalo jln kaki pusing bandar selamba jer..w/pon aku tgh sarat mengandung..aku selamba g check up jalan kaki ke klinik pastu jalan kaki balik opis...


sekarang jalan sikit tumit aku betul2 sakit..apatah lagi buat kejer umah..sampai tgh hari dah jem..jadi masa kenduri ari tuh aku citer la sikit sebanyak masalah aku kt bakal jutawan DCL nih..apa lagi dia pon terus suh aku mkn bidadari..mesti korang sumer dah tau pasal bidadari..mak long aku kata pompuan kalo sayangkan suami jgn sayangkan duit..aku tersentak..aku bukan sayangkan duit....aku taker duit..heheheh..tp ada offer beli 2 btl dapat terus jadi ahli..aku pon oklah..beli..lagipon masalah aku nih agak berat...main dgn masalah dalam kelambu nih kene perihatin sikit..jgn amik mudah..m.lomg aku ckplah..dan aku yakin korang sumer setuju...panjangla lagi citer nyer...dia kata rahim kita nih rupenyer cam kipas..bekedut-kedut...kekotoran akan melekat kt bawah kedut2 tuh..kalo kita mkn bidadari kira cam mesin basuhlah..cuci sumer mender tuh...abis dia angkut kuar...dulu aku penah mkn.n masa period mmg menyeramkan..tak dpt nak citer kt sini.. ni dua botol aku beli..
bakal jutawan DCL..dah beli mecedis baru setahun lebey tejebk dlm DCL

aku dah mkn abis sebotol..tp botol kedua baru nampak effect dia..tak macam dulu..tumit aku tetap sakit..tapi effect lain.tutttttttttt....korang mknla baru tau...pasal tumit aku nih aku baca artikel kt bawah mmg sebab peranakan n aku rasa kene gaks g hospital...mak aku dah bising 2..mmg kene pegilah nampaknyer..sampai bila aku nak menderita...
ni gamba masa aku pegnenkan yong..berat masa pegnen sama ngan berat sekang...adusss camana tuh...
aku pun call m.long n ckp effect kali nih slow la..m.long aku kata masalah kolon..cam doctor dah m.long aku nih..kalo usus kotor n bekarat n banyak toksin terkumpul mmg susah nak serap zat..aku pon baca n baca..aku rasa mmg sah masalah kolon...aku mmg banyak toksin..kejap2 sakit kepala..pastu pening bila nak bangun..rasa malas,lemah,pastu kulit dah semakin tua, muka ada bintik2, kuku rapuh n mudah patah...bau badan, mulut n tu sumer sbb banyak toksin...nak beli product DCL tapi agak mahal..jadi aku beli nih dulu...clenx tea...baru rm28.70, dapt gaji sok aku beli yg DCL laks tuk cuci usus...baru tadi aku g beli n terus minum..baru minum secawan, angin dah banyak kuar..biar betul..ker perasaan aku..pastu nak g toilet..tak lama lagi akan aku cuci bersih usus aku...

baru2 ni pulak telinga asyik bedengung jer..ishh seram aku..mengikut artikel kt bawah buah pinggang lemah..mmg aku kene ubah cara idup..



ok kengkawan..aku sekadar nak bekongsi kekurangan diri n untuk kesedaran kita bersama... kita adalah nadi sebuah keluarga..kalo dah lemah cam aku saper nak jaga keluarga kita.... n aku dah dapat rasakan mutu kejer aku sebagai isteri n ibu dah semakin down..aku attachkan kt sini artikel yg aku rasa elok dikongsi utk info besama..silakan..


MATA - Bertindak balas dengan keadaan hati.

Mata menjadi merah: Hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin.

Mata menjadi kabur: Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses penyeimbangan hati sedang berlaku.



Keluar tahi mata: Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan.



Keluar air mata: Gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja.
Ketegangan mata dan kelopak: Tekanan perasaan kerana tidak puas hati atau bebanan yang berat.

HIDUNG - Hidung mempunyai hubungan rapat dengan paru-paru dan kerongkong.



SelsemaProses pembuangan toksin di bahagian kerongkong.



Badan mengandungi asid berlebihan (biasanya suhu badan meningkat).



Hidung sebu
Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan.
Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.



Bersin
Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.
Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.



Batuk


Batuk keluar kahak: Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.



Batuk tanpa kahak: Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan. Biasanya kahak pekat keluar selepas beberapa hari memakan RG.



Batuk dan berasa gatal di kerongkong: Proses membuang toksin di bahagian kerongkong dan paru-paru, biasanya berlaku pada orang yang banyak merokok atau terdedah kepada udara yang tercemar.

KERONGKONGKerongkong kering: Proses membuang toksin sedang berlaku di seluruh badan. Ini adalah tanda bahawa badan kita memerlukan banyak air untuk membuang toksin.




Sakit kerongkong: Seperti di atas. Paras keracunan lebih serius.



BIBIR. Berkaitan dengan fungsi sistem penghadaman.




Bibir pucat
Sistem penghadaman yang lemah.



Perut mengandungi angin.
Kurang darah yang disebabkan oleh sistem penghadaman yang kurang sempurna dan mengakibatkan kekurangan zat besi. Sepatutnya diperkuatkan fungsi penghadaman dahulu dengan RG sebelum memakan zat besi.



Bibir kering dan pecah: Perut mengandungi banyak bahan toksin.



MULUT DAN LIDAH: Berkaitan dengan fungsi jantung dan sistem Pengedaran darah.




Lidah atau gusi bengkak, sakit: Menunjukkan jantung mempunyai masalah seperti lemak yang berlebihan, injap menjadi lemah, saluran koronari tersumbat dan lain-lain lagi.




Lidah, tisu mulut atau gusi menjadi pecah-pecah (ulser): Menandakan darah mengandungi asid berlebihan.




Mulut berbau busuk: Proses penyeimbangan fungsi perut untuk pembuangan toksin.



TELINGA: Berkaitan dengan buah pinggang.Telinga terasa tersumbat: Buah pinggang mengandungi toksin berlebihan.




Telinga berdengung: Sedang merawat buah pinggang yang lemah. Biasanya tapak kaki terasa sakit ketika bangun pagi dan sakit itu hilang setelah berjalan-jalan.



KULITPeluh
Peluh masin: Badan mengandungi lebihan asid urik.



Peluh berbau: Badan menyingkirkan toksin melalui perpeluhan.



Ruam & Bisul: Badan menyingkirkan toksin yang berlemak dan toksin yang tidak larut dalam air.


Kulit Gatal Dengan Ruam: Proses menyingkirkan toksin melalui kulit akibat terlalu banyak memakan ubat yang mengandungi bahan kimia.




Kulit Pecah & Berair: Proses pembuangan toksin yang larut dalam air. Sapukan serbuk Ganoderma pada kulit berkenaan.




Rambut Gugur: Menandakan fungsi buah pinggang yang lemah. Selepas proses gugur, rambut akan tumbuh semula dengan lebih sihat dan subur.



SENDI-SENDI, TANGAN DAN KAKISendi Sakit



Rasa panas: Menunjukkan terdapat luka di bahagian sendi berkenaan dan tanda-tanda penyakit pirai (gout).



Tidak rasa panas: Tanda-tanda sakit lenguh (rheumatism).



Sakit di bahagian bahu: Menandakan saluran darah telah menjadi keras dan fungsi metabolisme tidak seimbang.



Kebas Tangan: Pengaliran darah di bahagian atas badan tidak lancar.




Kebas Tangan Kiri & Lengan: Tanda-tanda lemah atau sakit jantung. Jikarasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal di sana, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.




Kebas Kaki: Pengaliran darah di bahagian bawah badan tidak lancar.




Sakit Tapak Kaki: Menandakan buah pinggang lemah. Biasanya disebabkan oleh kekurangan senaman dan duduk terlalu lama.






Sakit Tumit Kaki: Menunjukkan kelemahan fungsi alat kelamin.




Rasa Panas di Tapak Kaki: Penyeimbangan fungsi buah pinggang akibat lemah tenaga batin.




Gatal di Celah-Celah Kaki: Menunjukkan tanda awal penyakit kaki busuk (Hong Kong Foot).



TANDA-TANDA DALAMANKepala. Secara amnya, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan sistem pengaliran darah, jantung dan saraf otak.




Pening/Sakit di Bahagaian Depan Kepala: Menandakan sakit tekanan jiwa (neurosis) akibat bebanan mental dan banyak berfikir.




Pening/Sakit di Bahagaian Belakang Kepala:
Bahagian atas: Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi.



Bahagian bawah (tengkuk): Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi atau tekanan darah.



Sakit Kepala & Rasa Gas Keluar Dari Telinga: Menandakan penyakit migrain.




Bisuk di Kepala: Tanda pembuangan toksin sedang berlaku. Kadang-kadang dikaitkan dengan penyakit migrain.




Rasa Pening yang Memusing: Tanda kurang darah atau pengaliran darah tidak lancar.
MULUT/KERONGKONGLoya/Muntah: Tanda penyakit lelah. Pembuangan bahan toksik dari bahagian perut.




Muntah Darah:
Darah merah: Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian kerongkong.
Darah hitam: Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian perut;misalnya penyakit ulser.



Lidah Rasa Tegang & Pendek: Tanda sakit jantung.




Keluar Air Liur Pekat: Proses pembuangan toksin dari kerongkong akibatjangkitan kuman



KENCINGKencing Kerap: Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran.




Air Kencing Berkapur: Menunjukkan penyakit batu karang dalam buah pinggang.


Air Kencing Berminyak: Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran berlemak


.Air Kencing Pekat Bewarna Coklat: Menandakan proses pembuangan toksin sedang berlaku.Air Kencing Berdarah: Penyakit batu karang atau buah pinggang luka.



BUANG AIR BESARCirit-Birit/Kerap Buang Air Besar: Membersihkan kotoran/keracunan dari usus besar. Cirit-birit dengan serta merta selepas memakan RG, menandakan penyakit barah di bahagian usus besar.


Sembelit: Membersihkan toksin dari usus kecil.


Najis Berdarah:
Darah merah: Masalah penyakit buasir atau barah di bahagian usus.
Darah hitam: Masalah penyakit ulser perut.
Najis Bewarna Hitam: Menunjukkan proses pembuangan toksin di bahagian usus.



TINDAK BALAS BADANBadan Rasa Sakit: Secara amnya, segala kesakitan badan adalah disebabkan saluran.
Sakit menyucuk: Proses menyeimbangkan urat saraf.
Sakit sengal: Menandakan luka di dalam badan.
Sakit menyentap: Proses menyeimbangkan urat saraf yang berkaitan dengan organ-organ badan.



Sakit menegang : Proses melancarkan pengaliran darah.



Badan Terasa Berat/Malas/Lenguh: Badan mengandungi asid yang berlebihan. Proses penyeimbanganBadan Terasa Panas: Badan mengandungi asid yang berlebihan. Ini menandakan badan memerlukan banyak air untuk menjalankan proses pembuangan toksin.Badan Terasa Ringan: Menandakan badan segar dan proses awet muda sedang berlaku.



TINDAK BALAS EMOSIRasa Takut Mengejut: Lemah fungsi buah pinggang. Tenaga batin lemah.


Cepat Naik Darah/Marah: Fungsi hati lemah. Tekanan darah tinggi.


Rasa Bimbang & Takut: Sistem paru-paru yang lemah.


Rasa Seronok atau Bimbang Tanpa Sebab:
Sistem jantung yang lemah.
Sistem saraf otak yang lemah.
Masalah pengaliran darah.
Suka Berfikir & Berkhayal: Sistem penghadaman yang lemah.

12 comments:

eyna said...

Bila umur dah meningkat ni la..macam2 penyakit yg datang...

Ada orang cakap kat aku...makanan tambahan INTRA tu pun ok....dia untuk semua jenis penyakit...
Tak silap aku satu botol 138 kot...aku pun ingat2 lupa...

dalila said...

abah aku amik jus intra..sebotol jer..pastu entah dia malas nak mkn dah..elok gak tuk kanser tu..mak metua aku dh mkn 5 btl, sakit kat punggung dia tak ilang gaks..sian dia kene amik painkiller everyday kalo tak takleh jalan..

AzMas said...

aku antara org yang bertuah tapi tak hargai. Ada org bagi aku jus intra - percuma aje, sebab dia sian kat aku soh peknen. aku tak ler minum...
org yg sama g haji dan amikkan aku ramuan kurma utk peknen. masih lagi ada dlm peti aku tu...hmmm dah 2 tahun berlalu...
sori to say ler kat aji tu...
aku ada masalah idung tersumbat... bila dapat batuk payah nak baik...

dalila said...

dah tu mas..ko kan ada jus intra tu..minum ler..idung tesumbat ker,ape ker..insyaallah..jus inta adalah ubat kpd 1001 penyakit..

AzMas said...

dalila: sok pagilah aku minum itupun kalo aku tak lupa...
aku tak sukalah page blog ko yang ni...

dalila said...

aku tgh belajar tukar template nih..tgh cari yg cun..aku tgh test tuko nih..jap g aku tuko yg lain laks..abis sumer gambo2 aku tedelete..

Charlotte Arphenee said...

uwwaaaaaaaaaaaaaaa

dalila pounya pasal abih bloq aku yg lawoooo tuuu.

aku nak saman dalila sebab mempengaruhi aku tuk cuba tuko template aku....

LA: tunggu surat saman aku

sementara itu, bloq aku under maintenance yerk

AzMas said...

La, aku suka tempelet yg ni. Leh ko ajor aku cemana nak wat yg lawo2 ni...

dalila said...

aku dah tuko yg lain laks..aku rasa aku suker yg nih..

mas, memula ko search free blogger templates..pastu tu aku dah luper add dia..kalo ko jumpa tak silap aku pyzam.com ko click kt situ..ha belambak la templates naik rabun mata... pastu bila ko dah pilih ko g kat blog ko click kt layout or template..

pastu click edit HTML..b4 tu save la dulu template lama ko ada kt situ nnti dia suh save dulu..mana la tau ko tak suker yg baru..jadi cam aku abis sume gambo yg aku dah donlod ilang..

dah tu nnti kt dalam box tu kan banyak code HTML / XML ko ctrl A delete sumer..pastu template yg ko dah pilih nnti copy dia punyer XML code n paste kt tempat yg ko delete tadi..n save, done.

dalila said...

udah la jei...jgnla ko nak menambah surat saman aku..aku dah betimbun surat saman kt umah..temasuk saman parking, speed trap, tepon masa bawa kete, langgar lampu merah n de best of the year saman PTPTN...

eyna said...

Aku dah jenuh la cuba guna templat baru...tapi smua tak lepas..manjang dia kata error...
aku tak tau dah ape masaelahnya...

dalila said...

ina..ko tgk dulu yg ko nak upload tu code HTML/XML..kalo ko nak guna yg HTML ko kene revert to classic template ..kalo dia tulis layout tu maknanyer guna HTML, kalo dia tulis template kat menu tu maknanyer guna XML code..kalo code tu dia zipped save dulu baru open..unzipped pastu bukak yg dah unzipped..aku dah jenoh sari suntuk nuko template..abis jahanam blog aku...

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates