jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

marimari.com


bebalik pasal gathering kita nih, abang aku dok tanye dah kt maner? aku cakap tak tau lagi..pastu dia cakap apa aktivitinya? aku cakap tak tau lagi...apa agendanyer? aku cakap tak tau lagi...pastu dia tanyer aper aper n aper? au cakap lambat lagi...
sib baik kita cepat cop tarikh sehari sebelum abang aku punyer meeting reunion dia. malam sebelum dia pegi sempat aku cakap 1 mei nak taknak dia kene g gathering kita..memang betul la mas tarikh yg ko bagi nih mmg besesuaian..diaorg mmg dah plan tarikh nih..abang aku cakap dia mintak maapla..tak dpt dtg queen kt umah ada reunion gaks.. ahaks...tepaksalah diorg amik 2 mei...hmmm..sib baik kita cepat betindak pilih tarikh ni.... reunion diorg yg 2 mei ni cuma pre reunion jer utk tgk camana sambutan n diorg bajet dlm 50-100 org yg hadir n buat kt dewan sekolah jer. yg ni family tak wajib dtg..masa ni la nanti diorg akan discuss tuk reunion yg sebenor n bermalam...org lelaki senang nak buat reunion besor gini kita susahla sikit... diorg kontek siap antar surat ke setiap umah lagi mengikut add yg ada dlm buku tahunan sekolah n mende nih kalo jadi akan dibuat tetiap taun... aku harap kita pon nanti dpt buat gak tetiap taun yek..kalo ada rezeki la...dpt jumpa kita belima keluarga pon jadila...
so kengkawan... decide tempat cecepat sikit.kang kita melepas.. cuba masuk kt http://www.marimari.com/hotel/malaysia/pahang.html boleh terus chek rate bapa. aku tengok area kontan jer yg below than 200..cherating suma 200+, yg dekat tg lumpur tu mas tak silap aku nama dia tamukami. mahal gaks..200+
aku mintak maap takleh la nak buat luar kontan coz esoknyer abang aku gegas lak nak g reunion dia...boleh yek kengkawan..kt kontan jek..heheheeh...len kali kita wat kt tempat lain...insyaallah kalo dipanjangkan umo kita sumer.

19 comments:

Charlotte Arphenee said...

urmmm... camtu la plaks yer
aku wat prebooking kat d ark 2hb la plaks. urmm klu cam tu, kat duta village la yer. aku kena amend booking tu ler yer. nak 5 chalet kan?

AzMas said...

aku dan abang aku dah setuju sebulat suara tanpa bantahan dan paksaan pada tarikh 1 mei 2009 bertempat di duta village kuantan.
aktiviti konpim bbQ.
kalau Dalila tak keberatan senaraikan lah menu dan rega, aku serahkan kat ko utk preperationnya. Senang nak bank in duit pendahuluan menu.
Konpimkan lah terus ek... Lehkan Dalila... semalam eyna cakap dia pon dah setuju sebulat suara. Kuta laks ikut setuju sebulat suara meeting kita nih...

dalila said...

sori yek jei..mmg aku tgk d'ark cam best jer..luper yg abg aku ada reunion 2 mei..ko booking la jei kat duta village tu...

pasal menu tuh nnti aku discuss ngan abng aku..jei ko tanyer ler sekali tempt bbq camana? boleh mintak ker?

Charlotte Arphenee said...

confirm dengan duta village.

room : 5 x chalet
rates : rm188/unit (aku lupa nak tanya gov rate, rasanya dpt rm178)
check in : 1 mei 2009
check out : 2 mei 2009

kena bayar deposit tuk 3 chalet before 17 april 2009. so rm564 kena bayar dulu. klu kad kredit aku dah dpt masa ni, aku bleh settlekan dulu. huhu

btw, kita kena kumpul duit sekang, sapa nak jadi bendahari nih?

bbq can be arrange, tp caj rm200 tuk tempat bakar tu, so baik la kita buat sendirik kan.

the rest, nko take over yer la.

dalila said...

jei takkan tempat bakar rm200..adusss...takkan nak bawak sendiri kot...hmmm..aku kene pinjam yg lawo sikit la nampknyer..takkan nak bwk tong tu kot...

eyna said...

Aku dah pnah tanya duta village ni jei..tp dia kate no special rate for gomen.Sama je regenya...

Meh la..nak bank in duit ke sape ni?
(x sabo sgt sgt dah gayanye).hehehe

Charlotte Arphenee said...

meh undi calon bendahari nak?

aku, jei, mencalonkan DALILA

setuju?

Charlotte Arphenee said...

aku buat kira2 bodo aku nih. sorang kena ada rm220,tuk chalet rm 188, lebe tu rm16 sorang plus partner rm 16, leh buat tuk bbq kan. cukup la rm160 kut. klu tak cukup sapa rasa nak tambah tu, tambah je ler. per kata cek gu eyna?

AzMas said...

koi setuju serah duit kat dalila. memandangkan dia leh g wat pembayaran dan membeli keperluan untuk BBQ...
Nanti kira betoi2 ar. Ada 2 bulan lagi nih leh le simpan RM120 sebulan....
cikgu eyna pe lagi kira bajet tuh

dalila said...

hermmm...aku dari mula lagik camana boleh tepikirkan jei..tup2 sumer suh aku jadi bendahari..yela kalo suh jei nak kene bank in la pulak duit chalet tu ek..kalo aku leh g terus...

ok gaks...mari2 bank in duit kt aku..rm220x5=rm1,100.00, pastu aku boleh bawak lari duit tuh g enjoy kt tempat lain..padan muker korang ..huahuahuargghhhh...

pasal bajet nnti kene tau menu..sok aku bentangkan kertas keje k....berehhhhh

eyna said...

hahahha...aku pun setuju sesangat...
pemilihan yang amat tepat...
kira2nya menang tanpa btanding ya...heheh

Alah La..sjauh mana sangat lah ko nak lari..
kita smua ni kenderaan berat...
tak laju mana larinya..hehhe

Rm220 ...aku no hal...tak cukup kita tambah lg...masih ada 3 kali gaji lagi...tak sampai sratus pun sbulan..heheh

eyna said...

Bebudak ada brapa orang ek?
bleh lah cari apa2 kat diorang...buat games kat diorang ke?
Aku ni idea takde..pandai nak suggest je..heheh

Kalau nak buat tukar2 present pun bleh...yg murah2 jek..janji tanda ingatan kan...

Kalau tak stuju aku no hal...tak trasa ati pun...

AzMas said...

jei: koi setuju rega tu RM220 tu. Kalo ada tambahan info kendian ek.

dalila: nanti leh bagi no akaun ek. Leh bayor 2 kali kan....

ena: bebudak ada 7 orang paling tua anak La, paling kecik anak kuta. untuk adam koi bawak pelampung ler kot.

Charlotte Arphenee said...

urmmm... aku suka bab tukar hadiah ni. per kata kita beli hadiah rega let say rm10 ke. beli jerk, pastu cabut nama, n tuko jerk la. camtu kan eyna? anak aku 2, la 2, mas 1, kuta 1? so 6 la kan, if nak besh lagi, kita yg tua nih pun tuko hadiah gak since beday memasing kan. eyna nyer bday pun bulan june, so cam oke la kan. beli jer per2 bawah rm20 ker. ni sekali ngan laki memasing la kan. bru best, upacara buka hadiah masa bbq tuh. oke?

pastu, pasal tempat bakar tuh, aku ada yg kecik tuh, so klu aku bawak satu, la bawak satu, sesapa yg lain bawak gak, aku leh mintak laki aku buatkan jaring dawai ker aper kan?

Charlotte Arphenee said...

mas: ooo... kuta dah ada baby bru yerk? 7 ler kiranya. koi bru niat nak bayar ansur. huhuh

hud nyer pelampung dah pecah, kena beli baru. kolam renang kat duta village ada 2, satu kena pakai proper attire, satu lagi bleh buat pelampung kain batik. huhuhu

AzMas said...

jei: baby kuta yg kecik sakang 7 bulan... Adam ada 2 pelampung. Rasanya dua-dua tu masih ada dlm bonet keta. Spare le nanti utk sape-sape nak guna.

eyna said...

Mas..aku nak guna..muat tak?
aku tak pandai brenang...
Tak dapat pakai kat badan..pakai/sarung kat lengan pun jadilah...
heheheh

AzMas said...

ENA:ko guna aje abang ko sebagai pelampung. lagi best gitu

eyna said...

heheh..ksian kat abg aku..tak pasai2 dia tenggelam dulu..heheh

utk pengetahuan ko..abg aku bukan suka mandi2 ni....dia kata mandi kat umah lagi besh...huhuhuhu

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates