jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

BBQ


dek sebab kita dok citer pasal gathering n bbq, aku teringat yg aku ada amik pic masa bbq kakak ipar aku buat baru nih..mmg superb..aku tak pandai buat bbq... nanti ntah apa kerasa...kalo jadi gathering kita ni..n kalo kita nak save budget mmg kene buat sendiri bbq..tak bebaloi g makan ikan bakar kt tg lumpur sampai 5 family..dah la serve lambat..naik bising anak aku..kalo mkn tuk sefamily ye boleh tunggu...ni kan pula kita g time cuti..mmg ramai gila org...
jadi aku rasa kita tong2 buat bbq...kalo kakak ipar aku ada leh mintak tolong dia perapkan..kalo dia takder ko mkn la bbq yg aku perap sendiri..padan la muka sesorg..ntah ke apa rasa...dah la dtg jejauh.. my sil ni buat lamb rack hmmm mmg yummy..aku mmg suka kambing..tp dek kerana kita dah banyak zat takyah la...kang ada yg pitam...ayam pun ada,pastu tu sotong,udang, n berjenis-jenis ikan... my sil punyer nasi goreng cina perghhhh...setanding ngan nasi goreng abg jei aku rasa... ok..kengkawan enjoy the picture..pastu nanti kita pikirkan menu kita...
pasal tempat tu kita sebey lagi..abang aku kat ada kt tg lumpur tuh..nnti nak tanyer my sil tempat dia buat family day baru nih...




salad pon ada

black paper sos

macaroni


garlic bread

air asam nih fov aku

untuk bebudak yg tak reti nak mkn bbq ni la makanannyer...anak aku mkn nih jer..punyer la banyak makanan, ni jer yg diorg makan...

ni jer gambar yg aku sempat amik..pastu ramai puak gerabak dtg tak sempat nak amik gambar
p/s korang komen kt sini la pulak..dah banyok beno komen kt "gathering" tuh...mas sori ntah naper hp aku takleh send msg..

13 comments:

eyna said...

Adoi sdap giler menu2nya...tliur aku dbuatnya...heheh
Aku bab masak biasalah....tak masuk book...
Tapi resepi melambaklah..heheh

Pnah skali masa kat maktab kitorang dok perap satay...then bakar bawah jambatan pulau pinang...syok...tak perlu kipas..angin memang dah kuat,,,

Kalau nak try..aku masih simpan resepi bahan perap dai..memang sdap..makan tak perlu pakai kuah pun dah ok sesangat....
Tapi aku tau,,,kalau aku yg buat...kompom tak jd..heheheh

AzMas said...

abang aku bagi no fon kat tg lumpur tu, tapi tak angkat2. pasal apa ek?

eyna said...

Tjg Lumpur tu apa mas...chalet gak ke?

dalila said...

hmmm...satay ok gak ina...marveles...terduduk la memasing makan....

mas..mesti no lain tu..apa nama tempat yg ko nak kol tuh?

eyna said...

esok aku balik umah aku..aku cari ek resepi tu dan uploadkan kat sini....

AzMas said...

abang aku cakap chalet ler.. aku tak tau namanya.. tempat org selalu wat family day..

Charlotte Arphenee said...

sedapnya... tak sabor nak pergi nih. aku bru berangan nak buat vegeroni salad. sedap tau.

tadi aku dah call d'ark, janda baik. nak prebook tapi katanya ada group. nanti dia cek semula. tp tk call pun lagik.

tarikh tu dah oke, tempat jer la kan. memasing pakat survey la k

eyna said...
This comment has been removed by the author.
eyna said...

D'ark tu ok gak jei..aku pnah g family day kat sana..ikut abg aku...
tempat mandi manda just sungai kecik kot..air terjun ada..tapi aku rasa kena hiking dulu..mana bleh dah skarang ni..korang nak membimbit bebudak lagi...
Stamina aku pun dah down...
Tapi bbq memang bleh sana, siap bleh nak berkaraoke lagi masa aku pg dulu...

AzMas said...

petang: leh biar bebudak mandi sambil kita borak2...
malam: yang paling penting & havoc
makan sambil BBQ dan borak2. sape ada sore tu leh le kroke.
esok pagi: leh jalan sekitar2...
hiking tu tak yah lah kot. membahayakan bebudak je

dalila said...

cam best jer vegeroni salad tu jei..tak penah aku rasa..aku mmg antu salad..bagi jer salad apa pon..tak penah lagi aku tolak..

tempat tu kalo boleh practical tok anak2 sekali...aku rasa wawa paling kecik kot dalam reramai nih..kalo kene hiking ada bebintat kulit wawa yg gebu tu..

eyna said...

Kompom kita tak g hiking punya....
trek dia agak bahaya..
masa dulu aku pun tak g...abg aku x bagi...
dia ingat aku lembik..tak biasa aktiviti lasak mcm tu...huhuhu...sian aku...

Charlotte Arphenee said...

uish... tak der ler aku nak bawak anak aku tuh g hiking ker aper. buas tahap gaban tuh. takat mandi dekat depan d ark tu pun dah adventrous giler dah.
aku duk tunggu org d ark call nih. tapi cam aku kena call depa balik. per per nanti aku update

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates