jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

gathering...


bekobar-kobar memasing nakbuat gathering..tp susah tul nak discuss n dpt kata sepakat..tarikh tu sebenarnery nak kene tepat ngan cuti memasing..aku no hal..bila2 masa leh amik cuti..tp tuk buat kt tempt dekat2 jela..jejauh nak kene pikir budgetnya...
kalo nak wat kt umh ina aku mintak maap satu jer kengkawan..abng aku ni susah sikit nak tido umh org..kat umah aku pon nak kene ada bilik...tak reti dia nak tido besepah2..kt umah dia tu biasala..kitaorg mmg takder bilik. kene bagi kt yg latest kawin...tapi takper umh mak sedara aku kt taman setia jasa...dekat jer...(cam ngengada jer abg aku nih)
kalo nak wat kt kontan...kalo nak murah kene wat masa weekdays..ari fri,sat ada surcharge...ntah apa ntah...jei taula..aku lembab sikit bab hotel2 nih..aku sure abg ina takleh dtg...lainla kalo memasing boleh amik cuti sari...aku nampak duta village jer...mmg sesuai coz dekat ngan pantai..chalet RM130 n hotel RM113.....kalo nak save budget bbq wat la sendiri...mintak tempat bakar jer kt dia...mmg sonok kengkawan..sambil disapa angin pantai sepo2 bahasa....borak2 sampai kepagi....tgk la anak memasing....
so kengkawan..cemana..ker nak tunggu ada cuti berjangkit seperti yg mas kata...takyah pikir nak amik cuti..tapi hotel mahal sikitla...ina's n abang's resort rate sama kott...

20 comments:

AzMas said...

dalila... bagus gak ko bukak page gathering ni..
kalo tak leh maulud nabi kita wat bulan mei. hari pekerja jatuh 1 mei pada ari jumaat.
dukacita banglo tm kat cherating penuh pada maulud nabi dan ari wilayah.

AzMas said...

oooops bukan ari wilayah... ari perkerja

dalila said...

aku ok jer..kita tunggu komen jei n ina..kalo nak 1 mei tu booking awal2..kalo tak melepas...

Charlotte Arphenee said...

aku nak komen, tapi tgh sibuk tul ni. esok yer aku bagi komen

eyna said...

Kalau nak guna goverment rates..aku bleh dapatkan utk smua..bukan bilik aku aje....apa2 hal nanti aku tanya abg aku..takut dia dah ada plan dgn family dia...
Tapi kalau hotel yg kecik2 susah nak bg discount pd gomen ni....
Blah kuantan yg aku tau ada discount...De Rhu...Seri M'sia..yg lain2 tak pasti...
Tapi discount dia pun takde lah byk mane sgt.

eyna said...

La..bleh bg aku no phone duta village..aku try tanye gomen rate..kot2 ada kureng...

Toksah heran La, bukan abg ko je susah nak tido umah org..abg aku pun sama je...umah sdara mare pun susah nak tido..apa lg umah kengkawan.

dalila said...

ina...ko cuba bukak website dia duta village beach resort cherating..leh la tengok2 gamba dulu..no phone ada kt situ..

Charlotte Arphenee said...

huhu
klu de rhu pun oke. kolam renang dia banyak. rate dlm rm150-190 (gov rate). duta village pun oke, dua kolam, tepi pantai cantik. hotel oke, chalet pun oke. rate tk sure.

klu nk tempah kena awal2, cuti selalu fully book. buat pre booking la dulu. ada baper famili yerk? 4 bilik cukup aar kan. nanti aku usha- usha dulu k

AzMas said...

Duta Village Beach Resort

Hotel Address: Lot 1260, Sungai Karang, 26100 Beserah Area: Kuantan
Hotel Rating: State: Pahang




Accommodation
Duta Village Beach Resort also offers a unique service concept of Resort Hosts which warmly extends to each and every guest a truly personalized and caring service standard. Room features : Air-conditioned, colour TV, mini fridge, hair dryer (upon request), telephone.

Deluxe Suite (2 bedroom)
- Maximum 6 occupants (4 adults & 2 children)
- First bedroom (Queen bed)
- Second bedroom (2 Twin beds)
- Living Hall (Pullout sofa with attached bathroom - shower)
- Microwave
- Private balcony

Standard Suite (1 bedroom)
- Maximum 4 occupants (2 adults & 2 children)
- Bedroom (Twin / Double beds)
- Living Hall (Sofabed with attached bathroom - shower)

Chalet
- Maximum 2 occupants
- Twin / Double beds
- Attached bathroom (shower)
- Private balcony
- Kettle

Hotel Studio
- Maximum 2 occupants
- Twin / Double Beds
- Attached bathroom (shower)
- Kettle

AzMas said...

dok chalet lah bestkan...

AzMas said...

Kuta nak g jugak acik jei...
5 family la kiranya
De Rhu ok gak.. aku penah stay.. tapi kalo dapat chalet lagi best..

Charlotte Arphenee said...

Deluxe Suite (2 bedroom)
- Maximum 6 occupants (4 adults & 2 children)
- First bedroom (Queen bed)
- Second bedroom (2 Twin beds)
- Living Hall (Pullout sofa with attached bathroom - shower)
- Microwave
- Private balcony

aku sajer call tadi. rega masa 1/5/2009 deluxe suite ni rm338. dua famili leh duk sekali. so klu kita amik yg dekat2, senang nak buat per2 kan. tapi dia tak dekat pantai la plak.
aku dah buat pre-booking. tuk 2 suite. per2 hal, aku survey yg lain. korang pun survey la, buat jerk pre-booking. jgn letak kad kredit dulu. just nama and no fon jerk.

dalila said...

jei yg ko buat pre booking tu kat duta village ker? bukanker dekat ngan pantai...ko tanyer la chalet..camana rate dia..aku bab tel nih lembab sikit..aku prefer chalet..leh terjun ikut tingkap..

dalila said...

hotel studio tu mende ape yek..studio nyanyi ker? ada gak org nak tido kat studio....hehehehe..kuno tul aku..

dalila said...

weiiii...tak sesabar aku rasa...mesti gila meroyan anak aku..tunggu time nak belasah adik2 dia yg tak penah jumpa...camana reaksi diorg yek? mesti memalu kucing...

AzMas said...

aku baru lepas tpn duta village
utk 7 mac full. untuk 1 mei masih byk kekosongan.
Rega pada 1 mei
bilik Rm168
Chalet RM188

aku nak tpn tpt lain dulu...

dalila said...

malam kang aku booking ngan abang aku 1 mei adalah tarikh rasmi meeting tertangguh ahli parlimen mesyuarat tinggap...kedatangan adalah wajib...kuta kalo baca jgn ngengada tak setuju tempat perjumpaan..negara kontan adalah lagenda kebebasan kita semua...

kuta ni tak reti2 nak enter kt sini..jgn ko tenggelam balik dah...

pepehal mas...tunggu cikgu balik sekolah jap g...pastu kalo sumer setuju terus booking...full kang tak jadi lak..

AzMas said...

aku dah setuju ler 1 mei. cikgu ena cakap lepas balik skolah kang dia tpn tanya rate gomen & BBQ...
Dalila, ko leh ler kirakan bajet nak wat BBQ dan senarai2 menu BBQ. Nanti ko bawa rice cooker ek ngan beras sekali... he he he
aku tak de alahan seafood. apa saja ko sediakan nanti aku makan aje...
pastu ko perap ayam siap2... best2 tau...
Ko kira lah, kalu perlu nanti leh bank in duit lauk pauk kat ko. Kalo ko dah siapkan lauk pauk nak BBQ, kita leh terus bakar aje kan.... apa salahnya nyusahkan ko sket pasal ko tuan umah...
kitorang mesti penat travel jauh2...
ko siapkan sekalilah bekas2 yang patut utk lauk pauk ek...pastu ko beli pinggan polisterine tu siap2..

eyna said...

Abg aku mintak shari dua utk buat kputusan..dia takut ada apa2 hal...

Duta village takde special rate for gomen...
ada lg chalet area sana..tapi tak le selawa duta village...like muara beach resort...ala2 2 bintang je..blakang ada pantai tapi kolam kecik..
yg pasti...bbq bleh on..
aku pnah ikut family day kat skolah skali kat sana...lama dah...masa blum kawin dulu...tak taulah kalau skarang dah x wujud ke...

AzMas said...

kita masih ada beberapa choice kan.... La , leh mesyuarat tingkap ngan abg dia, cuma bg tahu tarikh ajelah dolu kot... Lokasi tu kita still mencari yang berbaloi wat semua.
ena pon cuma bagi tahu tarikh aje lah dulu kat abg dia...

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates