jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

meggi n kawin


semalam lepas amik yong aku terus ajak anak aku g lunch kat kedai mamak... aku mkn nasi, lauk ayam goreng, kuah kari n ayam kicap sikit (ayam goreng tu sebenarnya tuk yong) n air kosong.
yong makan roti canai kosong air sirap.
Adib mmg suka sangat makn meggi. tapi aku tak bagi sangat. tak elok. dlm sebulan tu sekali dua je aku bagi.. tapi pagi tu dia mintak meggi..aku pun oklah kut sbb dah lama dia tak mkn.. kt kedai mamak jela ada yg segera.. aku pun orderla meggi goreng kosong, tanak ayam...
kami pun makan dengan senang hati dan gumbira...
pas makan anak aku nak eskrim pulak..aku pun belilah..kat kedai mamak tu jugak.. pastu g bayar..suma sekali rm16.00...gulp..apa yg mahal nih? aku pun tengokla dia tulis eskrim rm4, aku selalu beli eskrim ni.. rm1 je satu.. pastu aku mkn 5.50 ok lah tu... tapi yg buat aku tensen meggi goreng kosomg rm4?????? ni 1st time aku order meggi..tak penah lagik dalam hidup aku order meggi kt kedai..sebabkan anak aku nak sangat aku order la... mahalnya..kos baru 70sen... oooooo mahal upenyer ek? bukan nak bekira anak nak makan.. tapi baik aku ajak anak aku mkn mee hailam ker, mee bandung ker..nasi paprik kesukaan adib ker...lagi kenyang..harga cuma tambah 50 jer.. padan muka aku...lepas ni aku berikrar aku takkan order meggi lagi..hhuhuhuhu...
malam tadi kul 8.30pm
aku tgh basuh kain.... papa tengah blend cili kering... adib n yong duduk bersila bertemu lutut depan tv sambil mkn biskut coklat papa baru beli.. sambil tu main mainan apa ntah... dan becerita....mcam2 lah benda yg dibualkan...
dan sayup2 aku terdengar adib berkata.."ni org kawin ni. cam papa... lepas kawin makwe dia (aku la tu) bukak tudung, bukak baju, pastu bukak seluar". yong pun aahh..yeye... aku punya nak marah.. diamana dia dapat idealogi cam tu..sungguh bernas dan berasas.. teorinya betul dan tepat.. tapi dia tau kt mana???
kalo yg berkata-kata tu yong, ada logiknya sebab dia sekolah dan ramai kengkawan ..ni adib yg 24hrs ngan aku..takder anasir-anasir atau unsur2 negetive atau pembelajaran seks aku terapkan kt opis... aku sungguh pelik
dengan muka yg sungguh menyeramkan aku tanya anak aku kt mana belajar tu?, sapa cakap, kt mana tengok? masing2 diam seribu bahasa.. yong dah takut..takyah la dib..kita cita lain.. adib tesengih-sengih sumbang.. aku tanya dan tanya.. tak puas ati kat mana dapat idea bernas tu... yong pun ckpla..abang kawan dia yg cakap..ooooooooo baru ku tahu... diorang ni jarang dapat berkawan..dlm sebulan tu boleh kira berapa kali aku bagi main kt luar..aku takut coz depan umah aku jln besar..sibuk.. diaorg nak main beskal..mmg merisaukan aku.. sebulan tu ada la 2,3 kali keluar... sempat jugak belajar dari budak selang 2 buah rumah dari umah aku.. hangin tul aku...
kalo tak bagi main kang teperap jer anak aku..aku bukannyer kolot tanak ajar anak aku suma mende tu..tapi bagi aku belum masanya lagi...dan cara penyampaian kene la betul..
hmmmm... betulla budak kalo dah berkawan memacam belajar.. dulu kawan ngan budak laki kt sebelah umah aku ni jer..anak ustaz...tak penah lagi diorg mengeluarkan perkataan yg tak senonoh..anak2 sebelah umah aku ni bebaik belaka..kalo cuti setiap waktu semayang kt surau..
baru 2,3 bulan ni la kawan ngan budak selang 2 buah umah tu, sbb ada budak pompuan...hmmmm.. bermulalah episod pembelajaran dan pengajaran aku dan anak aku yg penuh cabaran dan dugaan...(cam mencabar sesangat jer....) kalo melentur buluh biarlah sampai ke pangkal lengan....
note for mas: taknak invite ker kitaorg kt blog ko tu.. takleh masuk wooooo...

5 comments:

AzMas said...

aku mmg invite... just masukkan ko nyer username & psword blog ko tu

Eyna's said...

mahal giler maggie tu la...bleh nak dapat satu pek maggie...tamboh sket je lg duitnye...

dalila said...

itula pasal...nyesal tak sudah aku...ke mmg biasa kedai mamak camtu?

Charlotte Arphenee said...

mas, aku dah try tak leh la... send email tuk kitaorg then bru leh masuk laaa... klui camtuh jerk tak leh beb...

Eyna's said...

tak taulah La..aku tak pah lagi stakat ni order maggie....

Pnah gak teringin...tapi bile fikir...baik buat sendiri...

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates