jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

cinta monyet..... (monyet bercinta ker?)



aku tebaca blog seorang rakan SURIA AMANDA menceritakan ttg cinta monyet.. teringat zaman sekolah..zaman remaja... aku pun tak pasti aku bercinta ke? tapi sesekala terkenang seronok gak.. zaman remaja mmg zamn terindah bagi aku..sungguh menggamit memori..sekang memasing dh beranak pinak..dan ada jugak yg kawin ngan pasangan cinta monyet..

aku kenal hubby dari arwah abang.. kawan rapat arwah abang.... duk kat kuantan .. aku masa tu sekolah kt temerloh..susah gak nk usha mamat ni..sungguh jual mahal tau.. yela mana lah aku tau masa tu dia dah ada aweks...huhuhu.. (kepada en.hubby jgn marah tau..sajer nk ungkap kisah silam..tak lupa gak pada kak XXX.. jgn mare tau...) kisah ni sesajer jer tau aku wat n3..takder kene mengena ngan kenapa dan mengapa.. tapi ade kene mengena ngan sesapa..kalo tk.. takkan ada ceita kannnn.....

baru2 ni hubby dh ada fb..so ramai la kengkawan lama yg dia jumpa balik..mmg hubby seronok sesangat..n aku pon tumpang gembira bila diorg kenang2 kembali zaman remaja diorg..tapi aku tk jeles tau..honestly aku sonok baca... aku pon cam diorg ada zaman remaja tuk dikenang dan diimbau kembali...

kt n3 cinta monyet ni aku nk imbau kembali kisah percintaan aku n hubby.... aku mula kenal hubby masa aku form 4.... bukan bercinta tau..cuma berkawan tapi tk mesra sbb dia tak layan aku... aku lost contact ngan hubby masa tu lama gak.... sehingga lah aku sambung belajar. kebetulan kad raya aku beli banyak n terlebih n tak tau nk bagi kt sape.... tetiba aku teringat kt sorang mamat yg sombong ngan aku ni (iaitu hubby la)... aku pon post la tanpa sekelumit pon minta dibalas coz surat aku mmg tk pernah dibalas pon..huhuhu.. plus masa tu aku ada pakwe...ngeh...ngeh..ngeh...

ntah camana la mamat sombong yg dah tak sombong ni tetiba jer kol aku kt kg. masa aku cuti semester... tekojut beruk mak... tapi i didnt expect anything la kan..borak2 suka2...bla..bla..n bla... yela dah bertahun tk borak..banyak idea..lagipon aku pon masa tu dah matured..bukan budak hingusan lagik.... n aku mmg pasti dan yakin itulah yg pertama dan terakhir dia tipon aku..dia kan sombong..jgn marah yang..statement ni mmg benar...huhuhu.. masa ni tk silap aku dia dh abis belajar n dh kejer..

dan keesokan mlmnyer dia kol lagi.. dan lagi... sehingga aku balik semula ke kolej hmmmm..apekah maksudnyer???? dah terpikat la tu... maybe sore aku n ayat2 aku power....kuang..kuang...kuang...tapi aku tk mengayat pon masa tu cuma borak2 kosong...kami tak pernah berjumpa w.pon sekali..... aku cuma kenal melalui gambar .... ntah baik ker..jahat ker...memasing tak tau....sonot yang.. ingat balik kisah lampau.. tapi usah risau aku mmg wanita yg baik hati...heheheh... tk lawa takper asalkan hati baikkan...

so itulh titik permulaan kisah cinta kitaorg... mak aku, abah aku, adik badik aku,kengkawan aku sumer tau pasal hubby yg tk layan aku dulu ni n sekang dah jadi hakmilikkekal aku..insyallah..n dah 2 org anak dah pon... aku betul2 bersyukur dikurniakan dgn seorg suami yg benar bertanggungjawab, penyanyang, caring n a litltle bit lomantik..bit jer tau..lebih2 dia tk pandai...tk pernh sekali pun tenking aku (gaduh2 manja tu adala..sedangkan lidah lagi tergigit) jauh sekali nk cubit aku apatah lagi sepak terajang..jauh sekali.....anak2 pun aku rasa dia tk pernah pukul..sampai aku terlupa dia pernah pukul ke tak? marah2 tu adala..dah nama pun bebudak..degil... sampaikan abg aku suh ank aku buat sujud syukur coz dpt mama yg very understanding n papa yg cool n rileks...( sesi puji diri sendiri). yela abang aku ni boleh diibaratkan macam askar ngajo anak...huhuhu..garang wooooo...

dan yg bestnya tu dia rajin tolong aku kt dapur.. basuh kain mmg aku serahkan 100% kt dia...rajin tolong aku basuh pinggan, tolong aku masak dan memacam lagi yg susah kita nk tgk org laki buat... aku amat tbersyukur... tapi dia sedikit paticular orgnyer..barang2 mesti tersusn rapi..dh amik barang dia kene simpan elok2 kt tempat asalnyer...kalo tk dia bebel....(nobodi perfect rite...)


korang mesti ada cinta monyet kan???? ha..ngaku jerla..aku siap buat n3 lagik..tapi kene mintak permission ngan hubby tuk publishkan n3 ni..manala tau dia tk selesa kan....

ok dulu buat kali ni..adios prabos..debus...

sambung sikit lagik..nk tepek gambar kawin... gambar becinta malas nk scan...






dapatlah 2 org budak yg comei... yong n adib..




p/s: n3 ni telah diedit oleh en.papa...(huh..siap ada editor tuu)

10 comments:

LYaFRINA said...

hehheheeh.. syik baca...
kalo dh jodoh x keman..
tba2 trinbat gak cinta monyet dulu2.. hehehhe...

LyNn HaMzAh said...

kata org cinta monyet tak kekal tp ada juga yang kekal dan beranak pinak sehingga kini...apa yg pasti kenangan cinta monyet memang best...hehehe...

SURIA AMANDA said...

mak aii...siap kena edit...tu la biasanya x kekal kan..tapi u all kekal bahagia alhamdulillah dan moga berpanjangan aminnn...

mamalieyna said...

hehehe..menarik sungguh kisah cinta monyet awak ye..! best bila terkenang ye.. ^_^

dalila said...

haa.... aku dh citer cinta monyet aku kannn.. apekata korang lak citer..tentu sonok baca..

Sang Karipap said...

Cinta monyet, beruk, cimpanzi..dan yang sewaktu dengannya. Keh3~

Tapi kan, budak2 zaman sekarang ni advance sangat la..tu yang sampai anak2 bersepah-sepah tuh...huhh~~



Gaya Tidur dan Perwatakan Anda

AzMas said...

aku tak der cinta monyet... huhuhu.. terasa rugi ler plak..

dalila said...

mas, ko la yg tukang tulis surat cinta monyet aku kan..sampai sekarang surat2 tu jijoe simpan...

AzMas said...

hmmm tu ler pasal... akulah pengarang surat cinta ko ngan kuta..dari isi surat sampai ke envelope semua aku design sendirik.. hwa hwa hwa.. dgn asben sendirik tak merasa nak berutus surat... azman tak suka main surat2..

Eyna's said...

bab sampul surat tu aku ingat ngat.... siap bentuk pensil lah apalah...mas memang kretip....

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates