jom try

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Yong Tau Fu


salam hari isnin kengkawan... sebenarnya ada banyak gak nak citer tapi apasal arini cam mals jer... yela ari isnin kannnn.... tapi minggu ni jumaat cuti kannnn..tu pun hubby ckp mlm tadi.. aku pon tak tau jummat ni cuti... "ok gak bang..boleh abang teman ila jogging jumaat ni..." ....hmmm..boleh gak..

disbbkan aku mlas nk menaip.. dan buat kesekian kali nya aku letak lagi gambar makanan.. ni last week nya lunch.. aku tak bawak bekal..singgah giant bungkus yong tau fu... amik sikit jer..banyak2 kang ternak lemak laks... tu pun aku mkn sikit jer..adib suka la pulak..aku dh bungkus nasi tuk diorg, tapi mkn la pulak yong tau fu..selalu tk mkn..
aku kalo mkn YTF aku mkn ngan sup dia.. buh kicap cili dia...mmg sedap.. sesekali cicah ngan kuah dia.. lagi mantop...
sumer sekali rm4.00...
kuah ngan sop dia.. kuah tu mmg sedap..

letih dh aku adjust colour ngan font takleh nk ubah dah.. kebelakangan ni blogspot agak lembab la.... sakit mata baca kaler biru..

8 comments:

Sang Karipap said...

Yang cili tu ape nama dia ek? yang ada isi ikan ke ape tah tu..cam best.

X teringin ke nak buat sendiri kak? hehe

LYaFRINA said...

ermm dalila./ xdpt baca lngsung..naper??? k y atas tu mmg buat tanda2 mcm tu???

sayangsayangibu said...

erppp sangat murah..
apapaun memang sangat suka YTF... ;O
terasa nak makan pulak, harus cari nih harusss...

sayangsayangibu said...

sang karipap
kalau tak silap yang tu namanya solok lada...memang meletoppss...

dalila said...

sang karipap: aka rasa otak2 yg awak maksudkan..ada isi ikan ada cili..bakar lam daun pisang..

lya: takleh baca ek? mmg problem tadi..takpelah tgk gambar jer..

sayang ibu: sapelah cipta YTF ni kan? kene ngan kuah dia mmg sedap..kalo kuah tak sedap abislah

dalila said...

ooo..solok lada ker yg dimaksudkan...mmg sedap..

karipap: akak mals plus tak pandai nk buat sos dia..

AzMas said...

LA... sos yong tau fu ada kilang yang jual kat selayang. Aku dah g kilangnya. macam2 ada.. kalu nk buat makan2 ramai2 boleh ler g selayang.. hehehe.. Kat kilang tu jual semua pakej lengkap yong tau fu..

Eyna's said...

Aku ok je bleh baca...

Copyright 2009 its is about us. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates